AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Acoustic Signature Ascona High End Analóg Lemezjátszó
16573
page,page-id-16573,page-child,parent-pageid-15794,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Acoustic Signature Ascona High END Analóg Lemezjátszó
Acoustic Signature Ascona High END Analóg Lemezjátszó 3

Acoustic Signature Ascona High END Analóg Lemezjátszó

 

 

Elsőként azt szeretnénk elmondani erről a különlegesen nagytömegű lemezjátszóról, hogy igazi mérföldkő a maga nemében, hiszen megmaradt elegánsnak, és stílusosnak. Az Ascona megalkotásakor minden tervezési, és kivitelezési gyakorlatot felhasználtunk, amit a cég több mint 15 éves fennállása óta összegyűjtöttünk.
Az Ascona története a lemeztányértól kezdődik. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy tökéletes lemezjátszó tányér teljesen mentes a rezonanciától. Ennek az a titka, hogy nagyon nagy tömegűre kell tervezni, ám ez még önmagában nem elég. A motor forgásának, és a kar támasz részének is tökéletesnek kell lennie. Minden szükséges feltételt újra gondolva nyugodtan feltehetjük a kérdést. Létezhet ennél jobb lemezjátszó? Olvassa végig az Ascona technikai paramétereit, és be fogja látni, hogy a válasz nem!

A lemeztányér (Silencer-Platter3) formaterv célkitűzése rendkívül egyszerűek hangzik. A csapágyzaj és a mozgászaj csökkentése minden frekvencia tartományban, de különösen a 400 – 6000 Hz sávban. Növelni a forgó tömeget, és ezzel fokozni a lemeztányér stabilitását.

A fent felsorolt célkitűzéseket a következő módon valósítottuk meg. 50 mm vastagságú nagyon lágy alumínium tömbből alakítottuk ki a tányért. A tányér alsó részére rezonancia csökkentő elemeket helyeztünk. A tömör réz Silencer blokkok beillesztése drasztikusan csökkenti a rezonanciát. Az Ascona 30 ilyen blokkot tartalmaz a lemeztányér külső pereméhez nagyon közel elhelyezve, ezért a külső méretet 350 mm-re növeltük. További 24 Silencer blokkot helyeztünk el a tányér különböző belső részein. A blokkok furat elhelyezési pontossága 0,01 mm. A Silence blokkok beépítésével hihetetlen hatékonysággal lehet csökkenteni a vibrációs energiát, és ilyen módon a tányér gyakorlatilag rezonanciamentes lett. Természetesen minden furat tökéletesen központosított, emiatt a tányér teljesen ki van egyensúlyozva.

A lemeztányér csapágyazása minden lemezjátszó lelke. A folyamatos kutatás és fejlesztés gyümölcseként megtaláltuk az ideális megoldásokat, amelyek ideális teljesítmény mellett extrém alacsony zajt, rendkívül alacsony súrlódást, és hosszú élettartamot garantál. A csapágy alkatrészei speciális edzett, és polírozott acélból, valamint wolfram karbid golyókból állnak. A csapágyház tökéletes megmunkálású bronz betétei önkenők, ezért semmiféle karbantartást nem igényel az alkatrész. A csapágyazás alkatrészeinek gyártásakor a TIDORFOLON technológiát alkalmazzuk, amely saját fejlesztésünk.

A csapágyház a chassisból kimart 70 mm-es üregben kapott helyet. A nagytömegű hordozó, és a különleges lemeztányér együttes tömege így közel 80 kiló. A felület minden részlete kézi megmunkálású, és a pontosságon kívül a vizuális ellenőrzés is kiemelt prioritást kapott.

A külső meghajtó egység három motort tartalmaz egy házban. Ez hajtja meg a lemeztányért. A meghajtáshoz a szokásosnál jóval nagyobb teljesítmény tartalékot alkalmaztunk, ezért a hatékonysága is messze meghaladja az átlagot. A motorokat speciálisan az Ascona-hoz fejlesztett AlphaDIG vezérlés rendszer vezérli. A kvarc vezérlés és az elektronika tökéletes 24V vezérlő jelet állít elő hibátlan szinusz formával. Csak ez képes garantálni a tányér tökéletes pontosságú meghajtását. A rendszer teljesen védett mindennemű hálózati zavartól, amit a nagy teljesítményű háztartási gépek generálnak, és juttatnak be a hálózatba. Hogy mire képes egy tökéletesre tervezett AC motor meghajtás? Hallgassa meg az Ascona bemutatóját, és meg fog döbbenni.

A hangkar bázis egysége a legmerevebb általunk tervezett rész. Állítható, hogy 9 – 12 inch hosszúságú hangkarok felszerelését támogassa. Szinte minden hangkar típus felszerelhető, sőt két hangkar bázist is képes fogadni az Ascona.

Három alátámasztási pontja makro, és mikro beállítást tesz lehetővé. Ez tökéletes szintbeállítás garantál.

A fent felsoroltakból láthatja, hogy mindent megtettünk a tökéletes termék megteremtése érdekében. A nagy tömeg, az alacsony rezonanciás tányér mellett a rendkívül alacsony súrlódású csapágyazás egy készülékbe integrálása az alap. A motorok tökéletes vezérlése, és a német mérnöki precizitás emeli a tökéletes szintre.

Műszaki adatok:

  • Csapágyazás: Tidorfolon csapágyazás, rendkívül precíz mechanikus felépítéssel
  • 3 motoros lendkerék
  • 50mm alumínium tányér
  • Teljes súly: kb 78 kilogramm
  • Méretek: 550×470 mm