AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Criterion
19517
page,page-id-19517,page-child,parent-pageid-19337,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Criterion
Hangfal

criterion_tcd_210_slider_criterion-1440x720
criterion_tcd_315_teaser_criterion

Criterion hangfalak

 

Nem szokványos dolog CRITERION-nak elkeresztelni egy kiváló hangú, nagy teljesítményű hangfal szériát. Az 1982 óta futó széria komolyan rácáfolt a kétkedőkre. Több mint harminc éve melengeti az audiofil tábor szívét a hangjával úgy a két csatornás rendszerek, mint a házimozi kedvelőinek. A széria minden tagja osztozik időtálló formatervezésben, és gondos kézimunkában. A minden részletre kiterjedő figyelem kimagasló hangminőséget garantál. Már az első sorozat igazolta a tervezés filozófia sikerét a damping, és a csúcsok kezelésével kapcsolatosan. Az új TCD széria mindenben követi az elődöket, és ismét új szintre emeli a kézimunka, és a hangminőség szabványokat a kategóriában. Egyesíti a hangminőség, és az impresszív megjelenés minden elemét egy csaknem tökéletes hangfalban. A kabinet rezonanciamentes kivitelének megjelenését a legmagasabb minőségű furnér burkolat teszi szemet gyönyörködtetővé. Választható akár a magasfényű ragyogás, vagy a fekete elegáns megjelenés a különleges hangélményhez. A TCD sorozat a bizonyíték arra, hogy soha nem elégedettek az elért eredményeikkel, és mindig igyekeznek felülmúlni önmagukat.

TCD 110 S

A TCD 110 S az új Criterion széria zászlóshajója, és tökéletesen demonstrálja a sorozat álló hangfalainak tervezési elveit.  Minden modell két mélysugárzóval, két középsugárzóval, és egy különleges minőségű magas sugárzóval van szerelve. A magas sugárzó egy pontosan méretezett hullám terelőt kapott, és a két középpel D’Appolito elrendezésben üzemel. A driverek a legnagyobb széria hangszóró készletének technológiáját alkalmazzák. A széria három álló hangfal tagja között a fizikai méret, és a hangszóró elrendezés a különbség.

 

A TCD 110 S egy nagy méretű teljes sávú álló hangfal, amely nagy hullámhossz előállítására is képes. A két darab párba válogatott 26 cm-es mélysugárzó kiváló mélytartományt, precíz nagy hangnyomású alacsony frekvencia lesugárzásra képes. Ez a korábbi driver teljes áttervezésének köszönhető. Kemény, merev membrán, alumínium kosár széles merevítőkkel, nagy membrán kitérés, ultra erős mágnes motor, és nagy terhelhetőségű csévetest. Pontosan ilyen hangszórók vannak a legmagasabb Solitaire szériás high-end hangfalakban is.

 

A 17 cm-es közép, és a hullámterelővel szerelt dóm magas az u.n. CD (Constant Directivity) tervezés alapelveit követik. A középsugárzó 200 és 2000 Hz között a vokál tartomány lesugárzásáért felelős. A dinamikus, élethű hangja elsőként a Solitaire szériában mutatkozott be. A két középsugárzó használatának az a lényege, hogy jelentősen javítja a hangfal sugárzási karakterisztikáját, és drámai módon javítja a nagy teljesítmény kezelését. Ezt a kisebb membrán kitérés alkalmazásával éri el, amely pontosabb hangot, jobb időzítés érték elérését tette lehetővé. A középtartomány így tökéletesen együtt fut a magasakkal.

 

A kétoldalas, három-utas keresztváltó (FSR) kompromisszum nélküli pontosságú. Csak a legjobb minőségű, legpontosabb értékű válogatott alkatrészeket használják a gyártás során, így biztosítható a minimális veszteség. Az áramkörök a lehető legjobb tranziens és frekvencia átvitelt biztosítják a hangszórók felé, és hatékonyak maradnak még a legmagasabb jelszint esetén is. A három frekvencia tartományt egy tökéletes hangzásképpé formálja a rendszer.

criterion_tcd_110_teaser_komponenten

TCD 110 S
Álló hangszóró

Műszaki adatok:

Criterion TCD 110 S

Folyamatos teljesítmény: 250 W

Zenei teljesítmény: 330 W

Impedancia: 4 ohm

Átviteli frekvencia tartomány: 22 – 35.000 Hz

Érzékenység (1W/1m): 88 dB

Mélysugárzó: 2×260 mm

Középsugárzó: 2×170 mm

Magas sugárzó: 1×25 mm dóm

Keresztezési frekvenciák: 200/2200 Hz

Méretek magasság x szélesség x mélység: 1310x360x490 mm

Súly: 59 kg

Több színben rendelhető

TCD 210 S

A TCD 210 S egy megalkuvás nélküli álló hangfal, amely nagyon hosszú hullámok lesugárzására is képes. Két masszív 22 cm átmérőjű mélysugárzója van, amelyek rezonancia frekvenciája rendkívül alacsony. Extrém merev membránjaikkal könnyedén állítják elő a nagy hangnyomást még a legalacsonyabb tartományban is. Ugyanezt a hangszóró technológiát alkalmazza a high-end Solitaire sorozatban a CWT 500 hangfal. A két 17 cm-es közép, és a dóm hullámterelős magas a CD (Constant Directivity) technológiát alkalmazza. A középsugárzók a teljes vokál tartományt sugározzák le, amely 200-2000 Hz között van. A dinamikus, élethű hangzás tökéletesen természetes bemutatót eredményez.

 

A dupla közép sugárzós rendszer drámai mértékben javítja a nagy hangerejű sugárzási karakterisztikát, mivel a megoszló teljesítmény kisebb membrán kitéréssel állítható elő. Képesek együtt futni az extrém gyors szövet magassal, így a felső és középső tartomány tágas, levegős, és dinamikus. Nyoma sincs harsány, vagy éles hangnak. Ez egyrészről a pontosan beállított hullámterelőnek, másrészről a pontos időzítésű keresztváltónak köszönhető. A kétoldalas három-utas keresztváltó (FSR) válogatott alkatrészekből épül fel, amelyek pontosan a driverekhez vannak méretezve. Pontos tranziens, és frekvencia menetet biztosítanak a hangszórók számára, így a színpadkép leképezése elképesztő.

A transmission line rendszer néhány nagy előnnyel rendelkezik a bass reflexhez képest, de rendkívüli pontosságot biztosít az ultramély tartományon. Csak abban az esetben lehetséges ilyen hangfalat építeni, ha a mélysugárzók rendkívül alacsony szabadlevegős rezonancia frekvenciás jellemzővel, és rendkívül merev membránnal bírnak.

 

A középsugárzók igazi erőművek, és rendkívüli dinamikát biztosítanak. A Greycone membránok levegőn szárított fa elemi szálakat, és grafitot tartalmaznak, amelyet speciális ragasztó anyag tart egybe. A technológia rendkívül hatékonyan csökkenti a membrán felületén végigfutó káros vibrációkat. Az alacsony profilú pille jó csillapító képessége nagy pontosság elérését teszi lehetővé, emellett csökkenti a visszaverődések káros hatásait. A gondosan kialakított alumínium kosár kiváló sugárzási karakterisztikát biztosít a felső tartományban. A hangfal kiváló középtartománya, és zenei karaktere nagyon jó választássá teszi.

criterion_tcd_210_teaser_komponenten

TCD 210 S
Álló hangszóró

Műszaki adatok:

Criterion TCD 210 S

Folyamatos teljesítmény: 200 W

Zenei teljesítmény: 270 W

Impedancia: 4 ohm

Átviteli frekvencia tartomány: 25 – 35.000 Hz

Érzékenység (1W/1m): 88 dB

Mélysugárzó: 2×220 mm

Középsugárzó: 2×170 mm

Magas sugárzó: 1×25 mm dóm

Keresztezési frekvenciák: 220/2200 Hz

Méretek magasság x szélesség x mélység: 1310x360x490 mm

Súly: 47 kg

Több színben rendelhető

TCD 310 S

A TCD 310 S a sorozat csaknem a legkisebb álló hangfala, bár az egy métert meghaladó magasságával ez egyáltalán nem nevezhető kicsinek.

Nagyon hasonlít a TCD 210 S-hez, de a közép, és mélysugárzója annál kicsit kisebb. a TCD 310 S egy teljes sávú transmission line rendszerű álló hangfal, amely nagyon nagy hullámhossz előállítására is képes. Két darab 17 cm átmérőjű rendkívül alacsony szabadlevegős rezonancia frekvenciás mélysugárzója van. a merev karbon membrán nagyon alacsony frekvencián is nagy hangnyomás létrehozására képes. Ugyanezt a hangszóró technológiát alkalmazza a high-end Solitaire sorozatban a CWT 2000 hangfal. A két 17 cm-es közép, és a dóm hullámterelős magas a CD (Constant Directivity) technológiát alkalmazza. A középsugárzók a teljes vokál tartományt sugározzák le, amely 250-2000 Hz között van. A dinamikus, élethű hangzás tökéletesen természetes bemutatót eredményez.

 

A dupla közép sugárzós rendszer drámai mértékben javítja a nagy hangerejű sugárzási karakterisztikát, mivel a megoszló teljesítmény kisebb membrán kitéréssel állítható elő. Képesek együtt futni az extrém gyors szövet magassal, így a felső és középső tartomány tágas, levegős, és dinamikus. Nyoma sincs harsány, vagy éles hangnak. Ez egyrészről a pontosan beállított hullámterelőnek, másrészről a pontos időzítésű keresztváltónak köszönhető. A kétoldalas három-utas keresztváltó (FSR) válogatott alkatrészekből épül fel, amelyek pontosan a driverekhez vannak méretezve. Pontos tranziens, és frekvencia menetet biztosítanak a hangszórók számára, így a színpadkép leképezése elképesztő.

A transmission line rendszer néhány nagy előnnyel rendelkezik a bass reflexhez képest, és rendkívüli pontosságot biztosít az ultramély tartományon. Csak abban az esetben lehetséges ilyen hangfalat építeni, ha a mélysugárzók rendkívül alacsony szabadlevegős rezonancia frekvenciás jellemzővel, és rendkívül merev membránnal bírnak.

 

Az ívelt kabinet nem csak az elegáns megjelenésben játszik szerepet. Ez a forma extrém merevséget és stabilitást ad amely elengedhetetlen egy transmission line rendszerű hangfal esetében. Fokozza a dinamikát, és nagyobb hangnyomás hozható létre a legalacsonyabb tartományon. A pontosan megválasztott paramétereknek köszönhetőn a hangfal meghökkentő mélytartomány tartalom előállítására képes. Igazi különlegesség a kategóriájában. Ezt a nagy membránkitérésnek, az alacsony torzításnak, és a nagy terhelhetőségű driverek alkalmazásának köszönheti. A méretét meghazudtoló mélytartomány dinamikus, és tiszta hangja igazi csemege.

A TCD 310 S nyugodtan nevezhető napjaink egyik legjobb tervezésű hangfalának. Egyesíti magában a sajtolt alumínium kosár, a nagy méretű csévetest, a merev membrán, a professzionális csillapítás anyagok minden előnyét, emellett a színezetlen középtartománya összemérhető a high-end kategóriás Solitaire CWT 2000 hangfallal.

criterion_tcd_310_teaser_komponenten

TCD 310 S
Álló hangszóró

Műszaki adatok:

Criterion TCD 310 S

Folyamatos teljesítmény: 160 W

Zenei teljesítmény: 220 W

Impedancia: 4 ohm

Átviteli frekvencia tartomány: 28 – 35.000 Hz

Érzékenység (1W/1m): 87 dB

Mélysugárzó: 2×170 mm

Középsugárzó: 2×150 mm

Magas sugárzó: 1×25 mm dóm

Keresztezési frekvenciák: 250/2200 Hz

Méretek magasság x szélesség x mélység: 1050x260x360 mm

Súly: 33 kg

Több színben rendelhető

TCD 315

A 85 centis magasságával ez a legkisebb álló hangfala a Criterion sorozatnak a TCD szériából. Felépítése nagyon hasonló a többi taghoz. A hangszóró készlet megegyezik, de az elrendezés eltérő azoktól. A TCD 315 nagyon hosszú transmission alagúttal rendelkezik, amely többször kanyarodik a hangfal testen belül. Két darab 15 cm-es mélysugárzó rendkívül alacsony természetes rezonanciával, és extrém merev kemény membránnal gondoskodik az ultramély tartomány hangnyomásáról.

 

A 15 cm-es közép, és a hullámterelős dóm magas a CD (Constant Diversity) elrendezést alkalmazza. A magas sugárzó a közép alatt foglal helyet, és ennek megfelelően van méretezve a keresztváltó. A két driver távolsága, és a sugárzási karakterisztika pontosan összehangolt, ezért szinte pontszerű forrásként érzékelhető. A színpadhatás felső része meghaladja a hangfal magasságát. A TCD 315 középsugárzója megegyezik a high-end Solitaire CWT 200 hangfalban alkalmazott komponenssel. Szikráz dinamikus és természetes vokál leképezést biztosít a 320 -2200 Hz vokál tartományban.

 

A szövet dóm magas hullámterelője levegős színpadot épít, és a kemény dinamika csúcsokat is könnyedén kezeli. Nyoma sincs éles, vagy harsány hangzásnak. A hullámterelő a magas tartományt pontosan a közepekre teríti, így tökéletes hangzás élményt biztosít.

A kétoldalas három-utas keresztváltó (FSR) kiválóan kezeli a nagy jelszintet is, és percízen osztja fel a hangtartományt. A meggyőző színpadkép, a széles átviteli tartomány, és a direkt hangzás mód nagy részben ennek köszönhető. Az ívelt kabinet felépítése megegyezik a széria többi álló hangfalával, ugyanolyan merevséget és stabilitást ad a hangfalnak.

criterion_tcd_315_teaser_komponenten

TCD 315 S
Álló hangszóró

Műszaki adatok:

Criterion TCD 315 S

Folyamatos teljesítmény: 140 W

Zenei teljesítmény: 200 W

Impedancia: 4 ohm

Átviteli frekvencia tartomány: 30 – 35.000 Hz

Érzékenység (1W/1m): 86 dB

Mélysugárzó: 2×150 mm

Középsugárzó: 1×150 mm

Magas sugárzó: 1×25 mm dóm

Keresztezési frekvenciák: 320/2200 Hz

Méretek magasság x szélesség x mélység: 840x210x310 mm

Súly: 23 kg

Több színben rendelhető

TCD 510 C

A center sugárzók a multicsatornás rendszerek meghatározó elemei, mégis gyakran lebecsülik a fontosságukat. Ez vezetett oda, hogy egy teljesen új center egységet tervezzenek, amely tökéletesen kiegészíti a rendszer hangját. A hagyományos centerek általában két mélyközép, és egy magas sugárzót tartalmaznak, amely számtalan káros rezonancia előállításával elszínezik a beszédhang tartományt, így csökkentve a természetes hangzás élvezetét. A probléma megoldására tökéletes megoldást találtak. Egy koaxiális rendszerbe ötvözött magas, és közép sugárzó gondoskodik a hiba nélküli hangminőségről. A 25 mm-es magas sugárzót egy 15 cm-es közép sugárzó közepére építették be, így a hangforrás pontszerűvé vált. A magas sugárzóra szerelt hullámterelő pontos iránykarakterisztikát állít be. A hangzás stílusa harmonizál a TCD szériával, ezért kiváló választás lehet egy multicsatornás rendszer építéséhez.

 

A TCD 510 C fejlesztésekor kiemelt figyelmet kapott a pontosság, és a jó beszéd érthetőség, hiszen ez a hangfal egyik legfontosabb szerepe. Lényeges szempont volt még az elfogadható méret, hiszen a magas kategóriás centerek általában kényelmetlenül nagyok, ami megnehezíti az elhelyezésüket. Sikerült a mechanikus méretet elfogadhatóra csökkenteni az új fejlesztésű 15 cm-es kemény membrános, alacsony rezonancia frekvenciás driverrel. A hangszóró nagy terhelhetőségű a hatalmas mágnes motornak, és a lengő csévének köszönhetően. Ezek a tulajdonságok teszik a TCD 510 C center sugárzót képessé arra, hogy meggyőző mélytartományt, tisztán érthető párbeszédeket, és kiváló effekt lesugárzást legyen képes előállítani. Ez egy olyan center, amely teljes sávú hangfalként is megállja a helyét, így próbál megfelelni a modern rendszerek kihívásainak.

criterion_tcd_510_teaser_komponenten

TCD 510 C
Álló hangszóró

Műszaki adatok:

Criterion TCD 510 C

Folyamatos teljesítmény: 150 W

Zenei teljesítmény: 200 W

Impedancia: 4 ohm

Átviteli frekvencia tartomány: 35 – 35.000 Hz

Érzékenység (1W/1m): 86 dB

Mélysugárzó: 2×150 mm

Közép sugárzó: 1×150 mm

Magas sugárzó: 1×25 mm dóm

Keresztezési frekvencia: 300/2200 Hz

Méretek magasság x szélesség x mélység: 200x550x300 mm

Súly: 18 kg

Több színben rendelhető

TCD 610 SE

A TCD 610 SE a korábbi TCD 610 W továbbfejlesztett verziója, amely átdolgozott mélysugárzót tartalmaz. A beépített erősítőn is módosításokat hajtottak végre, amelynek köszönhetően a dinamika, és a nagyobb teljesítmény egészíti ki a kiváló hangzást. Az erősítő 1000 watt feletti teljesítményre képe, amelyet direkt módon továbbít a két darab 26 cm-es alacsony rezonancia frekvenciás mélysugárzóra. A driverek nagy membrán kitérésre képesek, amely hatalmas hangnyomás létrehozására teszik alkalmassá a legalacsonyabb tartományban is.

 

A TCD 610 SE nagyobb teljesítményű mint az általában megszokott szabvány. A driverek gigantikus mechanikus terhelés elviselésére képesek, emellett rendkívül gyorsak. Nagy hangerősségen a hangszórók elérhetik a mechanikus teljesítő képességük határait, főleg akkor, ha nagy teljesítményű erősítővel vannak meghajtva. Sok nagy teljesítményű erősítővel szerelt modell komoly harmonikus torzítást generál nagy hangerősségen. Bár az emberi fül nem minden esetben képes ezt érzékelni, mégis lehet olyan aranyfülű, aki azonnal észleli a hangminőség romlását. Hogy ez elkerülhető legyen, az SE széria teljesen új modern felépítésű drivert alkalmaz, amelynek hihetetlen mechanikus paraméterei vannak. Gyakorlatilag nem terhelhetők határra. Az alumínium kosár teljesen torziómentes. A membránt meghajtó csévetest kialakítása olyan, hogy a turbulancia ne legyen érzékelhető. Ez rendkívül fontos egy nagy membrán kitérésű driver esetében. A porvédő, és a gumi membránszél is rendkívüli erőhatások elviselésére van tervezve. A nagyméretű pille szövet anyaga különleges impregnáló anyaggal van kezelve.  A négyrétegű tekercselés nagy tisztaságú réz eloxált alumínium hordozóra rögzítve. A rögzítése hőálló lakk. A membrán anyaga levegőn szárított cellulóz és karbon amely extrém kemény és merev.

criterion_tcd_610_teaser_komponenten

TCD 610 SE
Álló hangszóró

Műszaki adatok:

Criterion TCD 610 SE

Kimeneti teljesítmény: 1000 W

Csúcs teljesítmény: 1500 W

Átviteli tartomány: 15 – 150 Hz

Driverek: 2×260 mm

Törésponti frekvencia: változtatható

Méretek magasság x szélesség x mélység: 700x360x490 mm

Súly: 48 kg

criterion_chassi_woofer_slider_criterion-1440x720
criterion_chassi_montage_slider_criterion-1440x720
criterion_gehaeuse_politur_slider_criterion-1440x720
criterion_wohnambiente_slider_criterion-1440x720