AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Sonus Faber Serafino Tradition
19003
page,page-id-19003,page-child,parent-pageid-15791,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Serafino

A Sonus Faber tradíciója

A Homage kollekció a Sonus Faber legmagasabb szintű kézimunkájának, és a tökéletes minőségű bemutató elérésének DNS-be kódolt vágyából ered. A kilencvenes években az első Guarneri, és Amati Homage hangfalakból állt a Sonus Faber zászlóshajó flottája.

A Homage Tradition széria újabb tisztelgés az olasz hegedűkészítő mesterek előtt. A mostanra Sonus Faber klasszikussá vált lantformát átdolgozva új magasságokba emelte a Homage sorozatot, a Lilium főbb vonalainak felhasználásával.

Serafino Tradition

A Homage sorozat új darabbal bővült. A Serafino egy álló hangfal, amely lélegzet elállító megjelenésével, és meghökkentő teljesítményével méltán vívja ki tetszését. Santo Serafino hegedű készítő mester a 18. század első felében Velencében alkotott, és a szakmát Nicoló Amati műhelyében tanulta. Rendkívül tartós, mégis csodálatos hangú hegedűi tették híressé.

TULAJDONSÁGOK

Sonusfaber_Serafino_tradition_approfondimenti_cabinet(0)_G6866

A kabinet

 

A hangfaltest hegedű formára alakítása volt az áttervezés legfontosabb mozzanata. Az oldalak ívei folyamatosan változnak, keveredik bennük a korábbi Homage hangfalak, és a Lilium néhány forma eleme úgy, hogy hátrébb került a nagyobb térfogatú rész. Ez a forma könnyebben kontrollálja a rezonanciákat. A fő látványelem a felső rész, és a fa hangsúlyosan fut végig az oldalakon. A szálcsiszolt alumínium kiemeli a vonalait, és az üveg felületbe finoman gravírozott Sonus Faber logo pontosan középen van elhelyezve.

Sonusfaber_Serafino_tradition_approfondimenti_finiture(0)_G614

A kivitel

 

A régi hajós legendák, és az olasz hajóépítők hagyományai adták az ihletet a Tradition sorozat formatervéhez. A wenge juhar csíkokkal (az Olympica dió berakására hasonlít) igazi esztétikai élmény. Első látásra megragadja majd az eleganciája, és az időtlen szépsége, amely az olasz motoros hajók ikonikus famunkáját idézi. Az alumínium titán felületkezelése, és a kávészínű bőr újdonság. Szakíthat az Aida, a Lilium, és az Il Cremonese hagyományos vöröses megjelenésével, amelyet fekete felületkezelt alumínium, és a bőr egészített ki.

Sonusfaber_Serafino_tradition_approfondimenti_stealth

Stealth Ultraflex kicsatolás

 

Az új széria jellegzetes megjelenéséhez hozzátartozik az extrudált fekete alumínium Stealth Ultraflex rendszer. Az Olympica sorozatban már korábban is megjelent ez a fajta hangolás rendszer. A külső rész különleges formája a nagy sebességgel áramló levegő által létrehozott turbulenciát, és torzítást képes megszüntetni. A hátsó oldal kidolgozása része az Exoskeleton rendszernek, amelyet a kabinet alsó és felső részéhez csatlakozó csillapító rudazat egészít ki.

Sonusfaber_Serafino_tradition_approfondimenti_zero-vibration

Zéró vibráció átvitel

 

A hangfal a padlótól való leválasztáshoz a szabadalmaztatott Z.V.T. (Zero Vibration Transmission) rendszert alkalmazza. Pontosan hangolt felfüggesztés rendszer, amely a felületváltozások (fém/elastomer/fém) alkalmazásával csillapítja a rezonanciát. A rendszer a tüskék felfüggesztésébe van beépítve. A különleges támaszték minden külső rezonanciát, és káros akusztikus visszacsatolást megszűntet.

SPECIFIKÁCIÓ

tools_serafino(1)

Rendszer:

 • 3,5-utas full para-aperiodic szellőztetett, Stealth Ultraflex System kicsatolással, Zero Vibration Transmission technológiás padló leválasztással, álló hangfal

Magas sugárzó:

 • H28 XTR-04 Sonus Faber saját fejlesztés. Selyem dóm 28 mm-es Arrow Point DAD rendszerű driver, fa labirintus kamrába beépítve

Középsugárzó:

 • M15 XTR-04 Sonus Faber saját fejlesztés. 150 mm-es neodymium mágnes rendszer, ultra dinamikus lineáris középtartomány.

Woofer:

 • 2xW18XTR-08 Sonus Faber saját fejlesztés. 180 mm-es könnyű szendvics membrán (szintetikus hab hordozó mindkét oldalára felhordott cellulóz pép).
 • Keresztezési frekvenciák: 80 Hz, 250 Hz, 2500 Hz
 • Frekvencia átvitel: 30 Hz – 35000 Hz, Tartozék Stealth reflex
 • Érzékenység: 90 dB SPL (2,83V/1m)
 • Impedancia: nominális 4 ohm
 • Javasolt erősítő teljesítmény: 80 – 350 W csatornánként torzítás nélkül
 • Tartós maximális bemeneti feszültség: 25 V RMS (IEC 268-5)
 • Méretek: 1091x396x485 mm (magasság x szélesség x mélység)
 • Súly: 52 kg

SZÍNVÁLASZTÉK

sonus faber aida hangfal 16

RED / BLACK SATIN

bollino_finitura_homage_wenge

WENGÉ

Kérdése van? Szakértőink örömmel segítenek!