AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Sonus Faber – IL CREMONESE
15650
page,page-id-15650,page-child,parent-pageid-15791,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

Antonio Stradivari, és az
Il Cremonese

Az ikonikus Homeage Collection új hangfala az il Cremonese, amely a Lilium továbbfejlesztett változata. A történelmi múltú olasz hegedűkészítés, és a legmagasabb szintű márkanév hagyományok előtti tisztelgés a Sonus Faber új projektje. Antonio Stradivari nem csak hegedűkészítő, hanem művész is volt, akinek szellemisége ihlette az új formát, és a hangzást.

A hangfal nem csak tisztelgés a nagymester előtt, hanem emléket állít az il Cremonese nevű kedvenc hegedűje előtt, amely 2015-ben ünnepli a 300 éves évfordulóját.

Tisztelgés a történelem
és az innováció előtt

Az innovatív ötoldalú kabinet neve Rombusz alakú gyémánt design. Optimálisan ötvözi a fa szerkezeti felépítését a különleges gyémánt formával. A Liliumhoz hasonlóan az il Cremonese is tiszta elegáns vonalakkal, lekerekített élekkel rendelkezik. A kabinet öt oldala megdöntött forma, nem párhuzamos oldalakkal, amely jelentősen növeli a szerkezet szilárdságát.

Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően tökéletesen sikerült a kontrollálni a rezonanciát. A káros rezonanciákat a stratégiai pontokon elhelyezett merevítések, és szerkezeti megoldások a minimálisra csökkentik.

Ez az új, és tipikusan Sonus Faber formaterv jól példázza a technológiai, és vizuális fejlesztéseket. Ugyanolyan mérföldkő a Sonus Faber történelmében, mint a hegedű készítés az emberiség történelmében

TULAJDONSÁGOK

Infrawoofers

Infra wooferek

 

Az ultramély tartomány bemutatójához a Sonus Faber az SW 22 XT-08 drivert fejlesztette ki. Ez egy nagy terhelhetőségű 220 mm átmérőjű infra woofer. A membrán maximális merevségét a szendvics szerkezet adja, amely szintetikus hab, és cellulóz pépből áll. A driver egy függetlenül hangolt akusztikusan amorf Stealth Reflex kamrában foglal helyet.

Silent Spikes

Csendes tüskék

 

Az il Cremonese mechanikus padló leválasztásáról az új innovatív Z.V.T. (Zéro Vibráció Továbbítás) rendszer gondoskodik. A továbbfejlesztett rendszerű Z.V.T koaxiális tüskéi fém/elasztomer/fém felépítése a korábbi verziókhoz képest még jobb leválasztást biztosít igazán esztétikus megjelenés mellett.

Rhomboidal

Rombusz alakú gyémánt forma

 

Az il Cremonese rendkívül összetett formája a rombusz alakú gyémánt Sonus Faber koncepciót hívja segítségül a maximális szerkezeti stabilitás eléréséhez.

Stealth reflex

Stealth Reflex rendszer

 

A Stealth Reflex rendszer elsőként az Aida hangfalban mutatkozott be. Az innovatív szabadalmaztatott para-aperiodikus kicsatoló csövek tökéletesen megszűntetik az áramló levegő zaját. A kicsatoló csövek lehetővé tették a kabinet méretének csökkentését, és az alacsony frekvencia tartomány élethű, zajmentes leképezését.

SPECIFIKÁCIÓ

preview ts(1)

RENDSZER
3,5-utas teljes sávú para-aperiodikus Stealt Reflex rendszerű álló hangfal. A padlótól való leválasztást a Zero Vibration Transmission rendszer biztosítja
KABINET
Rombusz gyémánt design forma, vastag három rétegű oldalfalakkal, rezgés csillapítással, optimalizált merevítésekkel, csökkentett belső reflektációval. Merevítő bordázat van elhelyezve a stratégiailag fontos helyekre, hogy elkerülhető legyen az állóhullám kialakulása. Két dupla lengéscsillapító rendszer gondoskodik a kabinet káros rezonanciájának megszűntetéséről. Az egyik a CNC megmunkálású eloxált vibráció elnyelő rendszer, amely minden kamrában végigfutva elvezeti a driverek rezgéseit, a másik pedig a falak mikro rezonanciáját szűnteti meg. A mélysugárzó kamrája is része a rendszer szerves egészének, így tökéletes a mélyhang tartomány leképezése.

MAGAS SUGÁRZÓ

A Sonus Faber „Arrow Point” DAD (Damped Apex Dome) H28 XTR-04 egy klasszikus dóm, és egy gyűrűs sugárzó egyesítéséből született. A Sonus saját fejlesztésű magasa 28 mm-es csévét, és vibráció optimalizált mechanikus illesztő elemeket tartalmaz. Az ultra dinamikus linearitás rendszer lelke az új Neodymium motor. Természetes fa akusztikus labirintusba van beépítve, amelynek rezonancia elnyelő rendszerét erre az alkalmazásra tervezték.

KÖZÉPSUGÁRZÓ

A Sonus Faber saját fejlesztése az M18 XTR-04. Ez egy neodymium mágnes motoros 180 mm átmérőjű ultra dinamikus lineáris driver. CCAW kábelt alkalmaznak a csévén, hogy minimalizálják az örvény áramú veszteséget. A dinamikus lineáris mágnes motor tripla Kellog/Goeler gyűrűvel van szerelve. A membrán levegőn szárított (melegítés nélkül) préselés nélküli cellulóz, kapok, kenaf, és egyéb anyagok hagyományos Sonus Faber szabadalmaztatott keveréke. A keverék teljesen mentes a káros rezonanciáktól, amelyek elszínezhetnék a hangképet. A felület védelme érdekében viszkóz anyagot alkalmaztak, amely akusztikusan teljesen semleges. A magashoz hasonlóan a közép sugárzó is a front paneltől független felfüggesztésbe van beépítve, amely optimálisan használja a hangolt kamra energiáit. Speciális koaxiális illesztést alkalmaztak, amely a rezonanciák, és trzítások megszűntetésében játszik pótolhatatlan szerepet.
WOOFEREK
Két darab Sonus Faber fejlesztésű W18XTR-12 180 mm-es könnyű szendvics membrános mélysugárzó van beépítve. A szendvics membrán szintetikus speciális hab magon két cellulóz pép bevonat. A driverek amorf Stealt Reflex pontosan méretezett kamrában foglalnak helyet. Hogy tökéletes lehessen a szonikus összhang a közép tartománnyal, a wooferek külső szendvics rétege megegyezik a közép sugárzó membrán bevonatával. A nagy terhelhetőségű hosszú löketű motor rendszerben 1,5 inch átmérőjű cséve található. A szórt mágneses tér, és az örvényáramú vesztesége minimális a különleges tekercselési eljárásnak köszönhetően. Nagy sebesség, nagy teljesítmény, és linearitás jellemzi.
INFRA WOOFER
Két darab Sonus Faber fejlesztésű W22XTR-16 220 mm-es szendvics membrános driver van beépítve. A könnyű szendvics szerkezet magas minőségű szintetikus hab magon két cellulóz pép réteget tartalmaz. A hangszórók amorf Stealth Reflex hangolt kamrában foglalnak helyet. A sáv tökéletes lesugárzására tervezett driverek a kimagasló minőségű bemutatás módjukkal segítik az Absolute Fidelity cél megvalósítását. A nagy terhelhetőségű extrém lineáris mágnes motorban 2 inches csévetest mozog. Az örvényáramú vesztesége minimális a különleges tekercselési eljárásnak köszönhetően
KERESZTVÁLTÓ
Rezonancia mentes, optimalizált amplitúdó/fázis átvitellel, és optimalizált idő tényezővel. Paracross elrendezés. Az impedancia még a legalacsonyabb frekvenciákon sem csökken nagyon le, így az erősítő könnyebben tudja kontrollálni a hangfalat. Második rendű szűrés módokkal a hangfal sokféle szobához illeszthető. Murdorf EVO olaj, és ezüst/arany/olaj kondenzátorok, és Jantzen tekercsek. Keresztezési frekvencia értékek: 80 Hz, 250 Hz, 2500 Hz

  • Frekvencia átvitel: 25 Hz – 35.000 Hz
  • Érzékenység: 92 dB SPL (2,83V/1m)
  • Névleges impedancia: 4 ohm
  • Javasolt erősítő teljesítmény: 100-800 W torzítás nélkül
  • Maximális bemeneti feszültség (IEC268-5): 30 V RMS
  • Méretek: 1449,6×398,23×621,8 mm (magasság x szélesség x mélység)
  • Súly darabonként: 84 kg nettó
  • Színek: Wood, Red

SZÍNVÁLASZTÉK

4b38da16-1902-418c-bfe6-e9ac695149e9(0)

RED / BLACK SATIN

0b33236c-3155-4fc0-8331-45991311c8a2

PIANO BLACK

Kérdése van? Szakértőink örömmel segítenek!