AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Primare A60 High-End Sztereó Végerősítő
16457
page,page-id-16457,page-child,parent-pageid-15796,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
logo
a60front

Primare A60 High-End Sztereó Végerősítő

Az A60 referencia osztályú szimmetrikus felépítésű 2x250W UFPD sztereó teljesítmény erősítőt úgy tervezték, hogy bármelyik high-end előerősítő képes legyen meghajtani, ám a legjobb hatásfokot a PRE60 egység érheti el. A 60-as széria egységeivel a Primare ismét megerősítette a jelenlétét a high-end rendszerek piacán, amelyen évtizedek óta jelen van. A modern két egységből álló rendszer az audio streaming funkcióval, és a feltűnő kétszínű megjelenésével számtalan új fejlesztést tartalmaz. A hagyományosan magas minőségű analóg áramkör tervezést kombinálja a legújabb digitális jelfeldolgozás módokkal. A korábbi 30-as szériával összehasonlítva jelentős előrelépés, amely páratlan audiofil élményt nyújt.

Az A60 arra lett tervezve, hogy a legalacsonyabb torzítás mellett nagy teljesítmény leadására legyen képes. A dedikált PRE60 előerősítő, vagy a Primare multicsatornás processzorok azok, amelyek képesek tökéletesen kiszolgálni. Az UFPD technológia rendkívül alacsony újraéledési időtartama természetes gyorsaságot, tiszta agilis hangzást, és sokkal szélesebb átviteli tartományt garantál kivételes headroom érték mellett. Az A60 messze felülmúlja a hagyományos A/B osztályú erősítőket hatékonyságban, és alig termel hőt működés közben.

Audiofil topológia

Az A60 háza négy darab teljesen diszkrét UFPD erősítőt (csatornánként kettőt) tartalmaz szimmetrikus elrendezésben. A ház acél ötvözet, 15 mm-es alumínium front panellel, amely tökéletes stabilitás, merevséget biztosít, emellett minden külső vibrációtól megóvja az elektronikát. Minden csatorna rendelkezik aszimmetrikus RCA, és szimmetrikus XLR bemenetekkel, valamint a magas minőségű Nextgen WBT hangszóró kimenetekkel. Trigger, és RS232 vezérlő bemeneteken vezérelhető az egység. Az aszimmetrikus bejövő jeleket magas minőségű átalakító fokozat konvertálja át szimmetrikus jelekké.

A szimmetrikus jelátvitel azt jelenti, hogy két önálló jel utat alkalmaz a készülék, ellentétes fázisban. A zaj, ami bekerül a rendszerbe, így semmiféle problémát nem okoz, mert ki fogja oltani magát. A bemeneti differenciál erősítők az értékes zenei anyagot ellentétes fázisban erősítik, míg az azonos fázisú zajt elnyomják. Ilyen módon a készülék saját zaja elhanyagolható, és a lehető legjobban védett a külső zavarok ellen.

Az A60 design diszkrét, nagy terhelhetőségű kapcsolóüzemű tápegységet (2600VA) alkalmaz. A tápfeszültséget a szabályzás 1%-on belül tartja a kiváló minőségű MELF tranzisztoroknak köszönhetően. A lehető legrövidebb jel utak, és az optimalizált testelés fokozza a bemutató minőségét. Az A60 védett a kimeneti egyenfeszültség, és a túlmelegedés ellen. Ha a védelem ezt érzékeli, azonnal csendesíti a hangfal kimenetet. A belső kábelezésre a hangszóró kimenetekhez Van den Hul kábeleket alkalmaztak.

Az innovatív UFPD erősítők minden alkatrésze válogatott, és a precíz párosításnak köszönhetően tökéletes minőséget garantálnak. Emellett még a végső műszeres ellenőrzést követően hallgatási teszten is átmegy az erősítő.

Az UFPD Ultra Fast Power Device D-osztályú erősítő bemutatása:

A kapcsolóüzemű teljesítmény fokozatok egyre népszerűbbek, mivel kisebb a helyigényük, emellett hatékonyabb az energia felhasználásuk. A hifiben mindenfelé elterjedt az a nézet, hogy a D-osztályú erősítők, és a hozzájuk rendelt kapcsolóüzemű tápegység hangminősége gyengébb. A torzítások legfőbb forrása a demodulátor szűrő a kimeneten, amelynek instabilitását a folyamatosan változó hangszóró impedancia idézi elő. Az instabilitás, és a visszacsatolás hiánya az, ami a megnövekedett harmonikus torzítás problémát okozza. A jelenség ráadásul frekvenciafüggő, amit tovább bonyolít a hangszóró rendszer driverek folyamatosan változó impedanciája.

A Primare UFPD technológia alkalmazásával mégis tudott audiofil D-osztályú erősítőt építeni. Ez a technológia egy 26 dB-es állandó visszacsatolást alkalmaz, amelynek értéke a teljes audio átvitelben állandó. Az erősítő hangja ilyen módon teljesen olyanná vált, mint a hagyományos ?folyamatos jelet” alkalmazó vetélytársaké.

Mivel az erősítő, és a szűrő fokozat is különálló egység, mindkettőbe be van építve az UFPD technológia. Az UFPD fokozatok egymás közötti kommunikációja a visszacsatolás pontos értékének beállításához elengedhetetlen. Csak ezen a módon garantálható, hogy a teljes erősítés láncban fenntartható legyen a pontos visszacsatolás érték. Az adaptív lánc a bekapcsolás pillanatától az áramkorlátig minden pillanatban nagy sebességgel végzi az ellenőrzéseket. A változó terhelés függvényében képes csökkenteni, vagy növelni néhány decibellel a visszacsatolás aktuális értékét. Ez a rendkívül gyors szabályzás gyakorlatilag érzéketlenné teszi az erősítőt az impedancia változásokra, folyamatos kimagasló minőségű prezentációt biztosít.

Az UFPD rendkívül alacsony értéken tartja a harmonikus torzítást, mivel az erősítő minden jelet egyformán erősít, függetlenül a frekvencia tartománytól, a meredekségtől, vagy a szűrő rezonancia frekvenciájától. A rendkívül széles impedancia határ támogatásnak köszönhetően az UFPD erősítő gyakorlatilag bármilyen típusú hangfalat képes rendkívüli pontossággal meghajtani, és kontrollálni.

Általános jellemzők:

Az UFPD kapcsolási frekvenciája magasabb, mint 300 kHz
A kimeneti szűrő vágási frekvenciája magasabb, mint az audio sávszélesség, de 300 kHz alatt van

Az UFPD előnyei:
Nagy sávszélesség
Sík frekvencia átvitel
Impedancia független frekvencia átvitel
Alacsony harmonikus torzítás a teljes sávban
Alacsony zaj

A PFC tápegység

Bár a kapcsolóüzemű tápegységek jelentős mennyiségű zajt termelnek, az előnyeiket mindenki elismeri. Ha sikerül ezt megoldani, az egység precíz szabályzása, és nagy energia hatékonysága már kiváló választássá teszi. Ehhez mindössze el kell távolítani a tápfeszültségből a zavarjel tüskéket, és szinkronba kell hozni annak vezérlését a hálózati jel szinusszal.

Az UPFD mellett e gyártó egy szigetelt PFC (Power Factor Control) technológiát alkalmaz a tápegységben, amely tiszta szinusz jelet állít elő a hálózatból azzal tökéletesen megegyező fázisban, majd ezzel szinkronizálja a vezérlést. Ilyen módon akár 1000 watt is kivehető a hálózatból anélkül, hogy a többi berendezés hálózati ellátása megsínylené. Az A60 jelenléte, és fogyasztása a többi berendezés számára gyakorlatilag láthatatlan. A konverter ZVS üzemmódban működik, amely sokkal kevesebb zavaró harmonikust termel, emellett a beépített fázisjavítás még szűri is a hálózati feszültséget, amelyhez az erősítő csatlakoztatva van.

Műszaki adatok:

Általános:

 • Svéd tervezés, és svéd összeszerelés
 • Teljesen szimmetrikus felépítés és jel utak
 • UFPD technológia 4 kimeneti ponttal (2 csatornánként) szimmetrikus felépítésben
 • Heavy Switch tápegység design 2600 VA csúcsteljesítménnyel
 • MELF ellenállások 1% érték pontossággal
 • Többrétegű áramkör tervezés mód, nagyon rövid jel utakkal, optimalizált testelés
 • Teljes védelem (kimeneti DC, vagy túlmelegedés érzékelésekor a hangszóró kimenet csendesít)
 • Egyedi tervezésű helyi hűtés (az áramköri lapra direkt felépítéssel)
 • WBT Nextgen hangszóró kimenet csatlakozások (két pár)
 • WBT Nextgen RCA csatlakozások
 • Neutrik XLR csatlakozások
 • Van Den Hul SCS12 kábel a belső hangszóró kábelezéshez
 • Az aszimmetrikus jelek szimmetrikusra alakítása
 • Külön szabályzott tápegység rész a bemeneti fokozatok számára
 • Nagy tömegű ház, 15 mm-es alumínium front panellel
 • Integrált logo, és be/kikapcsolás gomb
 • RS232C, és trigger be/kimenetek

Kimeneti teljesítmény:

 • 2x250W 8 ohm (két csatornás kivezérlésen), max 610W
 • 2x500W 4 ohm (két csatornás kivezérlésen), max 1230W
 • THD+N: <0.02% (1kHz 250W 8 ohm); Jel/zaj viszony: 20-20kHz súlyozatlan -105dBV
 • Erősítés: 26dB aszimmetrikus, 20dB szimmetrikus
 • Teljesítmény felvétel készenlétben: 0.5W; Jel nélkül: max 32W
 • Méretek (Szélesség x Mélység x Magasság) 430 x 385 x 142mm