AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | ELAC Uni-Fi Slim
18705
page,page-id-18705,page-parent,page-child,parent-pageid-16690,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
UniFi_OVERVIEW_new2017-1-1500x800

UNI-FI BEMUTATÁSA

Az Elac 90 éves fennállásának emlékműve

Az Uni-Fi sorozat állványos, álló, és center hangfala mellé a Slim széria az európai igények szerint épített hangfal kínálatával bővült. A kabinetek méret arányai eltérők. A forma keskenyebb, magasabb, és mélyebb, mint az eredeti formaterv. A kivitel magas minőségű selyemfényű fekete vagy fehér festett.

A Slim széria is Andrew Jones munkája, és ugyanazt a koncentrikus elrendezésű sugárzót alkalmazza, mint a díjnyertes hangú eredeti sorozat. A közös csévetestnek köszönhetően a magas közép sugárzó tökéletes koherenciájú egységet alkot, mert akusztikusan egy felületnek minősülnek. A legfontosabb tudnivaló, hogy a Slim verzió hangja pontosan olyan, mint az eredeti Uni-Fi szériáé. A keresztváltó, és a kabinet felépítése is megegyezik, csak arányaiban tér el, a litertartalom is pontosan egyforma.

Andrew Jones az Elac főmérnöke így jellemezte az Uni-Fi Slim tervezési stratégiáját: „Az eredeti Uni-Fi széria tervezésekor az volt a célom, hogy az árkategóriát messze meghaladó hangzású hangfalat építsek. A legfontosabb jellemzői a 3-utas rendszer, és a koncentrikus driver technológiák alkalmazása voltak. Az Uni-Fi Slim hangja tökéletesen megegyezik az eredeti verzióval, ám megjelenésében kecsesebb, elegánsabb.”

Az Uni-Fi nem csak kiváló két-csatornás rendszereknek lehet alapja, de építhető belőle multi csatornás házimozi rendszer is. Egy Elac aktív mélysugárzóval kibővítve, a zene, és a filmek hanganyaga új dimenzióba lép.

RÉSZLETEK

uni_fi_feature-1500x1180

Egyedi tervezésű koncentrikus driver

Az egy inches lágy dóm magas köré koncentrikusan épített négy inches középsugárzó membrán akusztikusan pontszerű hangforrásnak minősül, így a magas, és közép tartomány garantáltan koherens lesz a hallgatási pozícióban úgy tengelyirányból, mint azon kívül hallgatva.

Három-utas design

A teljes átvitel előállításához a három-utas rendszer többféle előnyt is kínál. Külön-külön a lehető leghatékonyabb drivereket lehet alkalmazni a magas, közép, és mély tartományon. A koncentrikus magas/közép sugárzó mellett az Uni-Fi Slim sorozat alumínium membrános woofereket alkalmaz a mélyhang hatékony átvitelére. Emellett a három-utas design komplex keresztváltó, és kabinet elrendezést tesz lehetővé, ami a hangzást jelentősen javítja.

Merev kabinet

Minden Uni-Fi Slim hangfal hosszú szálas vastag MDF panelt, és luxus minőségű vinyl bevonatot alkalmaz. A speciális méretezésű belső kamrák tovább merevítik a struktúrát. A merev kabinet felépítés elengedhetetlen, hogy elkerülhető legyen a hangzás elszínezése. Az Elac abban hisz, hogy a hangfal minden eleme fontos a végső eredmény eléréséhez, ezért nagy gondot fordít a részletekre.

Uni-Fi-Cabinet-Web.1347-1500x850

Mágneses rögzítésű porvédő

A porvédő leemelése után sem látszanak rögzítési pontok a front panelen, mert mágneses rögzítést alkalmazott a gyártó.

Magas minőségű lábazat

A hangfal kabinet dimenzióját meghaladó lábazat rendkívüli stabilitást ad az FS U5 álló Uni-Fi Slim hangfalnak. A nagyméretű gombokkal kényelmesen rögzíthető a vibráció csillapító tüske. A tartozék korongok kemény, és puha felületen is alkalmazhatók.

Uni-Fi-Foot-Web.1349-1500x712
Uni-Fi-X-over-Web.1355-1500x849

Pontosan méretezett keresztváltó

Az Uni-Fi Slim sorozat kiváló hangjának egyik titka az egyedi fejlesztésű keresztváltó. Magas minőségű, audio alkalmazásokhoz fejlesztett alkatrészekből épül fel. A kialakítása olyan, hogy a lehető legkisebb tranzienst okozza a keresztezési frekvenciákon. A legjobb keresztváltók ismertető jegye az, hogy alig befolyásolják az átvitelt, így a zene eredeti hangzása dominál.

Egyedi fejlesztésű alumínium woofer

Azért esett az alumíniumra a választás, mert a papír membránt meghaladó sávszélességre képes. A túlméretezett mágnes, és a szellőztetett pólusvas pontos tiszta mélytartományt, és nagy terhelhetőséget eredményezett.

Uni-Fi-Woofer-Web.1353-1500x849
Uni-Fi-Binding-Post-Web.1351-1500x850

Egyedi tervezésű csatlakozások

Az egyedi tervezésű hangfal bemenet csatlakozások optimális minőségű nagy áram továbbítására képes egységek. A különbség a részletekben rejlik.

UNI-FI_UB5_hero-1-1500x800

ELAC Uni-Fi BS U5 Slim Monitor Hangfal

 

Az Elac Uni-Fi Slim szériája az úttörő Uni-Fi technológia hangzás világát ötvözi az elegáns, kifinomult külső megjelenéssel.

Tovább
UNI-FI_UC5_hero-2-1500x800

ELAC Uni-Fi CC U5 Slim Centersugárzó Hangfal

 

Az Uni-Fi sorozat polc, álló, és center hangfal kínálatának legújabb tagja a Slim széria. Az európai igényeknek tökéletesen megfelelő kabinet forma vékonyabb, magasabb, és mélyebb, mint az eredeti. A selyemfényű fekete, és fehér kivitel a szoba elegáns dísze.

Tovább
UNI-FI_UF5_hero-1-1500x800

ELAC Uni-Fi FS U5 Slim Hangfal

 

Az Elac Uni-Fi Slim szériája az úttörő Uni-Fi technológia hangzás világát ötvözi az elegáns, kifinomult külső megjelenéssel.

Tovább