AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | ELAC Line 500
18770
page,page-id-18770,page-parent,page-child,parent-pageid-16690,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
NEW_ELACline500family-1500x800

500-AS SOROZAT ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA

A hang óriásai

Az Elac egyik legnagyobb innovációja, az 500-as sorozatba elsőként beépített VX-JET sugárzó. Ez a driver a legújabb JET magas köré koncentrikus körbe helyezett középsugárzó gyűrűt tartalmaz, ami pontszerűvé tette a hangforrást. Az X-JET már elismerten kiváló képességeit fokozandó, egy állítható felfüggesztés beépítésével keletkezett a VX-JET.

Egy hangfalnak minden szobában jól kell szólnia, ez általános igény. A különböző szobák eltérő akusztikus környezetéhez viszont nehéz igazodni. Nem elegendő csak a tonális balansz megteremtése, de a hallgatási pozícióban a magas hangoknak is pontosan időben kell érkezniük. A hangfal hátlapján található kezelő elemmel a front panelhez képest +/- 8 mm határok között előre-hátra lehet mechanikusan elmozdítani a magas, és közép sugárzót.

A VX-JET pozíciójának módosításával a hangzáskép alkotás finomhangolása válik lehetővé. A színpad alkotás módosítható gyakorlatilag szükség szerint. A direkt, és visszavert hangtartomány változtatásával precízen beállítható a színpad ábrázolás módja minden hallgatási pozícióban

Az Elac 500-as széria minden tagja VX-JET magas közép sugárzóval épült. A közép és mély tartományok lesugárzását a szabadalmaztatott, egyedi fejlesztésű Crystal membrán driverek végzik. Ez a hangszóró alumínium papír szendvics membránnal szerelt, amely kivételes minőségű bemutatóra képes az adott tartományon. Belül kifinomult, és a végletekig kidolgozott, kívül pedig szemet gyönyörködtető, és elegáns. Első látásra felismerhető bennük az Elac hangról alkotott hitvallása.

Részletek

LINE_500_crystal-1500x1180

Crystal membrán

A közép, és mélysugárzó driverek Crystal membránja szemet gyönyörködtető felülete több, mint design elem. A szabadalommal védett membrán az Elac Alumínium szendvics AS technológiáján alapul. A kristály lapokat formázó alumínium felület papír rétegre van rögzítve egy speciális ragasztó réteggel, ez alkotja a szendvics szerkezetet. A rendszer legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag megszűnteti a membrán rezonanciát, amely nem csak elszínezi a hangot, de dinamika csökkenést is okoz. A driver csévetest különleges kiképzése közel egy oktávval növelte az átviteli tartományt, a nagyobb membránkitérés pedig csökkentette a torzítást a magas hangerősségen. A széles, dupla-aszimmetrikus peremmel épített TT 180 woofer +/- 15 mm-es membrán kitérést tesz lehetővé, így méretét meghazudtoló módon, torzítás mentesen képes a legalacsonyabb tartomány megszólaltatására.

JET 5 magas sugárzó

A JET 5 az Elac legújabb fejlesztésű magas sugárzója. Igazi magas kategóriás hangzásra képes széles átviteli tartománnyal, elképesztő dinamika, és gyorsaság mellett. A JET magasak igazi legendává váltak az audió technikában, nemzetközileg elismert hangzásuk az Elac egyik védjegye.

A JET sugárzó az elismert Air Motion Transformer technológia tovább fejlesztése. Dr Oskar Heil alap ötlete volt vékony fólia membrán, amelyet erős neodymium mágnes rudak hajtottak. Ez a motor felépítés sokkal gyorsabb mozgást tesz lehetővé, mint a hagyományos piszton felfüggesztés. A megnövekedett érzékenység kimagasló dinamikával párosult. A JET folyamatosan fejlődik, ahogy az aktuális kor technológiája engedi. A legújabb generáció frekvencia átvitele már 50 kHz-ig terjed, jelentős hangnyomás létrehozása mellett.

A JET magas szíve a hajtogatott fólia membrán. A 0,84 mm fólia vastagság rendkívül pontos gyártási technológiát igényel. Két SCARA robot végzi a JET magas sugárzók nagy pontosságú ragasztás, és illesztés műveleteit. Ezalatt emberi kéz nem érinti az alkotó elemeket, mivel az képtelen az ennyire finom mozdulatokra. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a JET 5 levegős színpad ábrázolása, és az 50.000 Hz-ig tartó átvitele ideális DVD, és SACD lemezek hanganyagaihoz.

jet-5-1500x1500
grille-magnets-1500x1180

Mágneses rögzítésű porvédő

Az 500-as sorozat minden tagjának porvédőjét mágnesek rögzítik az előlaphoz, így ha leveszi azokat például zenehallgatáshoz, semmiféle rögzítési pont nem zavarja a látványt.

Kettős erősítés

Ha a hangfal képes a mély és magas tartományt külön erősítő csatornáról fogadni, hangszín szabályzás nélkül állítható a tonális balansz. Az FS 509 VX-JET, és az FS 507 VX-JET hangfal is képes úgy a kettős erősítés, mint a kettős kábelezés fogadására.

LINE_500_bi_wiring-1500x1180
hd-spike-1500x1180

HD hangfal tüske

Az 500-as sorozat tartozéka a fényes króm bevonatú tömör bronz hangfal tüske. Az M10 menetes szár tökéletes leválasztást, és alátámasztást biztosít

Alumínium hangszóró kosár

A mechanikus vibráció minimálisra csökkentése rendkívül fontos. Emellett a kosár anyagának maximális merevséggel kell bírnia. Az Elac 500-as sorozat különleges kiképzésű öntött alumínium ötvözet kosara sokkal jobb hangzás paraméterekkel rendelkezik, mint a hagyományos sajtolt acél lemez kosarak.

Mágneses árnyékolás

A CRT képcsövek érzékenyek az erős mágneses térre. A CC 501VX-JET közel helyezhető a normál képcsöves készülékekhez is, mivel mágnesesen árnyékolt, nem okoz elszíneződést a képernyőn.

hero_elac_fs-509_black-high-gloss_without-grille_20110624_cgw__mg_8417_rgb-8bit-comp-1500x800

ELAC 509 VX-JET

Tovább
ELAC_FS-507-VX-JET_Black-High-Gloss_Prototype1_20110826_cGW__MG_8830_RGB-8bit-free-comp-1500x800

ELAC FS 507 VX-JET hangfal

Tovább
hero_ELAC_CC-501-VX-JET_Black-High-Gloss_20120813_cGW_7D_13535_RGB-8bit-free-comp6-1500x800

ELAC CC 501 VX-JET HI-END Centersugárzó hangfal

Tovább