AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | ELAC Line 300
18747
page,page-id-18747,page-parent,page-child,parent-pageid-16690,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
ELACline300family-1500x800

300-AS SOROZAT ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA

Méretét meghazudtoló hangzás

Meg fog döbbenni, hogy mire képesek ezek a kompakt méretű hangfalak. A 300-as sorozat mindkét tagja méretét meghazudtoló képességeket mutat a hangzás terén. A kis méretű merev alumínium ház különleges kiképzése megszűnteti a nagy kabinet méreteknél gyakran tapasztalható akusztikus problémákat.

Részletek

Bass Control rendszer

A hangfalak hangját a szoba akusztikája komolyan befolyásolja. Néhány esetben a szoba sarkai, vagy a bútorok elrendezése kedvezőtlenül befolyásolják a hangzást. Leggyakrabban a túl sok mély felé tolódik el a hangkép, ha például a BS 312 hangfalat közel kell tenni a front falhoz. Az Elac Bass Control dugó használatával csökkenthető a mélyhangok mennyisége. Az egységet helyezze be a kicsatoló csőbe, így beállítható a helyes egyensúly.

Mágneses árnyékolás

A CRT képcsövek érzékenyek az erős mágneses térre. A BS 302 közel helyezhető a normál képcsöves készülékekhez is, mivel mágnesesen árnyékolt, nem okoz elszíneződést a képernyőn.

LINE_300_crystal_membrane_driver-1500x1180

Crystal membrán

A BS 312 Crystal membránjának szemet gyönyörködtető felülete több, mint design elem. A szabadalommal védett membrán az Elac Alumínium szendvics AS technológiáján alapul. A kristály lapokat formázó alumínium felület papír rétegre van rögzítve egy speciális ragasztó réteggel, ez alkotja a szendvics szerkezetet. A rendszer legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag megszűnteti a membrán rezonanciát, amely nem csak elszínezi a hangot, de dinamika csökkenést is okoz. A driver csévetest különleges kiképzése jelentősen növelte az átviteli tartományt, a nagyobb membránkitérés pedig csökkentette a torzítást a magas hangerősségen. Így el lehetett elérni, hogy a hangsugárzó méretéhez képest meghökkentő teljesítményre, és átviteli jellemzőkre tegyen szert.

JET 5 magas sugárzó

A JET 5 az Elac legújabb fejlesztésű magas sugárzója. Igazi magas kategóriás hangzásra képes széles átviteli tartománnyal, elképesztő dinamika, és gyorsaság mellett. A JET magasak igazi legendává váltak az audió technikában, nemzetközileg elismert hangzásuk az Elac egyik védjegye.

A JET sugárzó az elismert Air Motion Transformer technológia tovább fejlesztése. Dr Oskar Heil alap ötlete volt vékony fólia membrán, amelyet erős neodymium mágnes rudak hajtottak. Ez a motor felépítés sokkal gyorsabb mozgást tesz lehetővé, mint a hagyományos piszton felfüggesztés. A megnövekedett érzékenység kimagasló dinamikával párosult. A JET folyamatosan fejlődik, ahogy az aktuális kor technológiája engedi. A legújabb generáció frekvencia átvitele már 50 kHz-ig terjed, jelentős hangnyomás létrehozása mellett.

A JET magas szíve a hajtogatott fólia membrán. A 0,84 mm fólia vastagság rendkívül pontos gyártási technológiát igényel. Két SCARA robot végzi a JET magas sugárzók nagy pontosságú ragasztás, és illesztés műveleteit. Ezalatt emberi kéz nem érinti az alkotó elemeket, mivel az képtelen az ennyire finom mozdulatokra. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a JET 5 levegős színpad ábrázolása, és az 50.000 Hz-ig tartó átvitele ideális DVD, és SACD lemezek hanganyagaihoz.

LINE_300_jet_5_tweeter-1500x1180
LINE_300_bass_refelx_port-1500x1180

Bass reflex kicsatoló cső

A BS312 kicsatoló csöve különleges darab. Mindkét oldalon le vannak kerekítve, hogy minimalizálják az áramló levegő által keltett hanghatást.

hero_elac_bs-312_black-high-gloss_20130415_cgw_7d_16621_rgb-8bit-wmirror-free-1500x800

ELAC BS 312 Monitor hangfal

Tovább
hero_CLIPPED_ELAC_BS-302_Black-High-Gloss_Prototype-1_20150602_cGW_7D_26626_-1500x800

ELAC BS 302 Monitor hangfal

Tovább