AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | ELAC Line 240
18722
page,page-id-18722,page-parent,page-child,parent-pageid-16690,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
ELACline240family-1-1500x800

240-ES SOROZAT ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA

Következetes hangzás

Az egyszerű, de ütős kabinet formát a kismértékben lekerekített élek kiválóan hangsúlyozzák. A hangszóró készlet a front panel igazi díszítőeleme. A porvédő mágneses rögzítésű, aki jobban szereti azok nélkül hallgatni a zenét, semmiféle rögzítő elem sem fogja megtörni a front panel elegáns megjelenését. A magas kategóriába sorolt díjnyertes hangzás a 204.3 sorozat minden tagjára egyaránt jellemző.

Részletek

crystal-membrane-1500x1123

Crystal membrán

A Crystal membrán szemet gyönyörködtető felülete több, mint design elem. A szabadalommal védett membrán az Elac alumínium szendvics AS technológiáján alapul. A kristály lapokat formázó alumínium felület papír rétegre van rögzítve egy speciális ragasztó réteggel, ez alkotja a szendvics szerkezetet. A rendszer legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag megszűnteti a membrán rezonanciát, amely nem csak elszínezi a hangot, de dinamika csökkenést is okoz. A driver csévetest különleges kiképzése jelentősen növelte az átviteli tartományt, a nagyobb membránkitérés pedig csökkentette a torzítást a magas hangerősségen. Így el lehetett elérni, hogy a hangsugárzó méretéhez képest meghökkentő teljesítményre, és átviteli jellemzőkre tegyen szert.

Bass reflex kicsatoló cső

Az Elac kicsatoló csövek igazi mester darabok. Mindkét oldalon le vannak kerekítve, hogy minimalizálják az áramló levegő által keltett hanghatást.

LINE_240_bass_reflex_ports-1500x1180
LINE_240_jet_5_tweeter-1500x1180

JET 5 magas sugárzó

A JET 5 az Elac legújabb fejlesztésű magas sugárzója. Igazi magas kategóriás hangzásra képes széles átviteli tartománnyal, elképesztő dinamika, és gyorsaság mellett. A JET magasak igazi legendává váltak az audió technikában, nemzetközileg elismert hangzásuk az Elac egyik védjegye.

A JET sugárzó az elismert Air Motion Transformer technológia tovább fejlesztése. Dr Oskar Heil alap ötlete volt vékony fólia membrán, amelyet erős neodymium mágnes rudak hajtottak. Ez a motor felépítés sokkal gyorsabb mozgást tesz lehetővé, mint a hagyományos piszton felfüggesztés. A megnövekedett érzékenység kimagasló dinamikával párosul. A JET folyamatosan fejlődik, ahogy az aktuális kor technológiája engedi. A legújabb generáció frekvencia átvitele már 50 kHz-ig terjed, jelentős hangnyomás létrehozása mellett.

A JET magas szíve a hajtogatott fólia membrán. A 0,84 mm fólia vastagság rendkívül pontos gyártási technológiát igényel. Két SCARA robot végzi a JET magas sugárzók nagy pontosságú ragasztás, és illesztés műveleteit. Ezalatt emberi kéz nem érinti az alkotó elemeket, mivel az képtelen az ennyire finom mozdulatokra. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a JET 5 levegős színpad ábrázolása, és az 50.000 Hz-ig tartó átvitele ideális DVD, és SACD lemezek hanganyagaihoz.

Down-firing rendszer

Az FS 249.3, és FS 247.3 álló hangfalakon a kicsatoló cső lefelé mutat, így a hangfal annyira nem érzékeny az elhelyezésre.

LINE_240_down_firing_driver_detail-1500x1180
LINE_240_grille_magnets-1500x1180

Mágneses rögzítésű porvédő

A 240.3 sorozat porvédőjét mágnesek rögzítik az előlaphoz, így ha leveszi azokat például zenehallgatáshoz, semmiféle rögzítési pont nem zavarja a látványt.

Bass Control rendszer

A hangfalak hangját a szoba akusztikája komolyan befolyásolja. Néhány esetben a szoba sarkai, vagy a bútorok elrendezése kedvezőtlenül befolyásolják a hangzást. Leggyakrabban a túl sok mély felé tolódik el a hangkép, ha a hangfalat közel kell tenni a front falhoz. Az Elac Bass Control dugó használatával csökkenthető a mélyhangok mennyisége. Az egységet helyezze be az egyik, esetleg mindkét kicsatoló csőbe, így beállítható a helyes egyensúly.

hero_ELAC-FS-249-3-Schwarz-1-freigestellt-Kopie-1500x800

ELAC FS 249.2 Audiofil hangfal

 

Az FS 249.2 hangszóró egy nagyon kedvező ajánlat a High-End hangfalak kategóriájában. Különleges képességeinek köszönhetően szinte minden szobamérethez képes alkalmazkodni, és tiszta, természetes zenével tölti fel azt. Ha ez a kombináció tetszik, ne is keressen tovább, erre van szüksége.

Tovább
hero_CLIPPED_ELAC-FS-247-3-Schwarz-1-freigestellt-Kopie-1500x800

ELAC FS 247.3 Hangfal

 

Annak ellenére, hogy karcsú, és diszkrét, az akusztikus képességei mindenre képessé teszik. A rendkívül kifinomult, de részlet gazdag hangjának hallgatásába soha nem fog belefáradni.

Tovább
hero_CLIPPED_ELAC-BS-244-3-Schwarz-6-freigestellt-Kopie-1500x800

ELAC BS 244.3 Állványos Hangfal

 

Ez a nagyobb méretű kompakt hangfal azok számára jó választás, akik kis szobában akarnak jobb hangzást elérni. A BS 244.3 a nagyerejű 180 mm-es mélyközépnek köszönhetően dinamikus, és precíz mélytartományra képes.

Tovább
hero_CLIPPED_ELAC-BS-243-3-Schwarz-6-freigestellt-Kopie-1500x800

ELAC BS 243.3 Állványos Hangfal

 

Ne tévessze meg a BS 243.3 mérete, ez egy hihetetlenül rutinos előadó művész. Akár a dedikált állványán, akár polcon, közel a falhoz igazi mindenevő.

Tovább