AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | ELAC Concentro
18658
page,page-id-18658,page-parent,page-child,parent-pageid-16690,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
ELAC_Concerto_family-1500x800

CONCENTRO BEMUTATÁSA

Mérföldkő az Elac 90 éves fennállásában

Első pillantásra látható, hogy ez nem egy hagyományos hangfal. Több mint 1,6 méteres magasságával, és 130 kiló feletti súlyával a Concentro megjelenésében is tekintélyt parancsoló. Az ovális kabinet tökéletes kidolgozása, és a fekete vagy fehér epoxy magas fényű felülete szemet gyönyörködtető. Igény szerint természetesen bármilyen színben szállítható. A Concentro más hangfalakkal össze nem téveszthető megjelenéséhez hozzá tartozik az egy alumínium tömbből kialakított 25 kilós talp. A süllyesztett ovális oldal panelek nemes fa, karbon szálas, vagy bőr borításába oldalanként egy pár 250 mm-es woofer van beépítve. Az új fejlesztésű alumínium szendvics membrános driverek push-push/pull-pull konfigurációban, a legalacsonyabb tartományokban is maximális hatékonysággal, és pontossággal dolgoznak. Iker kicsatoló csövei a hátlapon találhatók.

A különleges kidolgozású front panel ívek optimalizálják a két sugárzó hanghullámainak egyenletes térbeli eloszlását. A felső kettős koncentrikus 127 mm-es JET-5 magas az akusztikai középpont. Ez alatt található a 177 mm-es kristály membrános mélyközép sugárzó. Az ábrázolás módja tűhegynyi pontosságú, borotva éles, emellett a dinamika tartományát gyakorlatilag végtelennek érzi majd. A legapróbb zenei részletet is crescendo-ban szólaltatja meg.

Elac Concentro. Hallgassa meg a hang életre keltésének új fejezetét

RÉSZLETEK

Komplex kabinet felépítés

A gondosan megtervezett kabinet állóhullám, és rezonancia mentes. A nagy tömeg csak egy jó kiindulási pont, emellett az MDF belső panelek úgy vannak elrendezve hogy nincs belül párhozamos felület. A magas-közép, és mélyközép sugárzók egymástól elválasztott, pontosan méretezett kamrában foglalnak helyet. Az előlap különleges kiképzése segíti az akusztikus szétválasztást, így a driverek nem befolyásolják egymást.

Kettős kábelezés, kettős erősítés

A Concentro két pár kiváló minőségű, aranyozott csatlakozási ponttal rendelkezik. Ezek akár a kettős kábelezés, akár a kettős erősítés meghajtás módokat is támogatják. A bemeneti pontok a hangfal könnyen elérhető, sík felületű részén vannak kialakítva.

Concerto_detail_4-1500x1180

Kifinomult alumínium mélysugárzók

Az alumínium hozzáadásával a papír membrán káros rezonanciája az üzemi frekvencia tartományon kívülre tolódott, így gyakorlatilag nem hallható. A 3 inches átmérőjű lengő tekercs egy túlméretezett mágneses térben foglal helyet. A hűtésről a szellőztetett pólusvas gondoskodik. Ezek együtt nem csak a driver terhelhetőségét növelik, de tiszta, erőteljes, és torzításmentes mélytartományt garantálnak.

Kristály membrános közép, és mélyközép

A szemet gyönyörködtető felület több mint egy látványos design elem. A szabadalmaztatott Crystal Membrane felület az Elac alumínium szendvics AS technológiával épült. Az inverz alumínium felület a papír hordozóra egy speciális ragasztó anyaggal van felrögzítve, így hozták létre ezt a különleges képességű membránt. Merev, és minimalizálja a rezonanciákat, amelyek elszíneződést okoznának a hangban. Fokozza a terhelhetőséget, és növeli a dinamikát.

Concerto_detail_3-1500x1180
Concerto_detail_2-1500x1180

Jet-5 magas sugárzó

Valódi nagy felbontású hang, villámgyors válaszidő, széles dinamika tartomány, minimális torzítás, a normál drivereket messze meghaladó átviteli tartomány. Röviden így lehet jellemezni az Elac Jet legendás magas sugárzóját, amely számtalan nemzetközi sikert ért el, emellett valódi rajongó tábora van.

 

A Jet magas Dr. Oskar Heil a híres hangszóró készítő Air Motion Transformer nevű találmányának továbbfejlesztett verziója. Működési elve a különleges elrendezésű fólia membránon alapul, amelyet erős neodymium mágnes hajt meg. Ez a motor sokkal gyorsabban tudja a levegőt megmozgatni, mint egy hagyományos hangszóró, nagyobb az érzékenysége, és kiváló a dinamikája. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően mára a hatékonyságot jelentősen sikerült növelni, így az átvitel felső frekvencia értéke elérte az 50 kHz-et.

 

A Jet sugárzó szíve a hajtogatott fólia membrán. 0,84 mm a vastagsága, ez garantálja a driver pontosságát. Nagy gyártási precizitás szükséges az előállításához. Két Scara robot végzi extrém pontossággal a ragasztás, és az összeállítás kényes műveletét. A Jet-5 csodálatosan levegős, káros rezonanciáktól mentes átvitelt garantál 50 kHz-ig, ami elengedhetetlen a nagy felbontású fájlok hallgatásához.

Egyedi talp

A Concentro komplex felépítésének fontos része az egy darabból kialakított alumínium talp. Matt fényű, tiszta felületkezelést kapott. A 25 kilót meghaladó darab négy állítható magas minőségű tüskével garantálja a padlótól való tökéletes elválasztást. Nem csak a maximális stabilitásról gondoskodik, de puha, és kemény padló felületen is alkalmazható.

Concerto_detail_1-1500x1180
ELAC_Concentro_gallery_10-750x579

ELAC Concentro Hangfal

 

Első pillantásra látható, hogy ez nem egy hagyományos hangfal. Több mint 1,6 méteres magasságával, és 130 kiló feletti súlyával a Concentro megjelenésében is tekintélyt parancsoló. Az ovális kabinet tökéletes kidolgozása, és a fekete vagy fehér epoxy magas fényű felülete szemet gyönyörködtető. Igény szerint természetesen bármilyen színben szállítható.