AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Audio Alchemy PPA-1 Sztereó MM/MC Phono Előerősítő
18815
page,page-id-18815,page-child,parent-pageid-18985,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
PPA-1_hero-1500x800

Audio Alchemy PPA-1 Sztereó MM/MC Phono Előerősítő

A PPA-1 csak analóg diszkrét FET és EQ fokozatokból épül fel. Ezek a fokozatok hívják elő a vinyl felvételek barázdáinak legapróbb rezdüléseiből az élethű zenei jeleket. Minden funkciót, és beállítás módot kínál az MM/MC átkapcsolástól kezdve a bemeneti ellenállás folyamatos változtatásáig. Fejleszthető a PS-5 tápegységgel, amely a PPA-1 mellett még egy másik Audio Alchemy berendezést is képes tápfeszültséggel ellátni. Javasolt komponens a DDP-1 digitális előerősítő lehet.

Varázslatos analóg zeneiség

A gyártó olvasatában a vinyl lemezek analóg jelei a legtökéletesebb formát akkor érik el, amikor kilépnek a cartridge kábelein. Nagy gonddal kell őket kezelni, a lehető legkevesebb módosítást szabad rajtuk végezni, és így kell az előerősítő bemenete felé elküldeni. Ennek értelmében csak diszkrét alkatrészekből, és ultra alacsony zajú FET félvezetőkből álló áramköri egységeket alkalmaztak a gyártás során. Sem az erősítő fokozatok, sem pedig a RIAA korrektor nem tartalmaz integrált áramkört a jel útjában. A PS-5 külön megvásárolható tápegység csatlakoztatásával még alacsonyabb zajszint, és még dinamikusabb hangzás érhető el.

Rugalmas rendszerbe illesztés

A vinyl lejátszóknak nem elegendő az alap funkciókat biztosítani, tökéletes bemeneti összhangra van szükség. A bemeneti ellenállás emiatt folyamatosan szabályozható érték, ami virtuálisan bármelyik cartridge típushoz optimalizálható. Megválasztható, hogy MM, vagy MC lemezjátszót csatlakoztatott, emellett változtatható az erősítés, így az XLR, vagy RCA kimeneteken tökéletes jel vehető ki a készülékből.

RÉSZLETEK

Műszaki adatok:

Frekvencia átvitel: ±0.1 dB, 10 Hz – 20 kHz

Névleges THD+N: max. 0,005% 1 kHz

Jel/zaj viszony (1 kHz):

  • Hi gain, rövidre zárt bemenet: 67 dB súlyozatlan, 76 dB A-súlyozott
  • Lo gain, rövidre zárt bemenet: 84 dB súlyozatlan, 90 dB A-súlyozott

Erősítés:

  • High-gain: 67 dB
  • Low-gain: 49 dB

Bemeneti érzékenység:

  • High gain: 450 ?V bemenő jelről 1 VRMS szimmetrikus kimenetre
  • Low gain: 3 mV bemenő jelről 1 VRMS szimmetrikus kimenetre

Bemeneti impedancia: Fix 47 kiloohm, vagy 1 – 1000 ohm között folyamatos

Kimeneti impedancia: 100 ohm aszimmetrikus, illetve 100 ohm lábanként szimmetrikus

Áthallás csillapítás:

  • High gain: -88 dB
  • Low gain: -100 dB

Bemenetek: 2 sztereó RCA

Kimenetek: sztereó RCA, és sztereó XLR

Méretek: 90x140x295 mm

Súly: 4,1 kg