AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Audio Alchemy DDP-1 Sztereó előerősítő, DAC és fejhallgató erősítő
18792
page,page-id-18792,page-child,parent-pageid-18985,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
DDP-1_hero-1500x800

Audio Alchemy DDP-1 Sztereó előerősítő, DAC és fejhallgató erősítő

A DDP-1 egy naprakész előerősítő, amely a jövőnek épült. Egyesíti magában az Audio Alchemy minden szaktudását a kiváló hangzásról, és a praktikus használat módról.

A szemrevaló alumínium borítás alatt négy fő részegység található. Egy teljesen analóg előerősítő, egy 32 bit 216 kHz DSD kompatibilis digitális analóg konverter, egy duál digitális jelprocesszor, és egy fejhallgató erősítő. A tetszetős megjelenéshez kivételes hangminőség párosul. Az Audio Alchemy PS-5 tápegységével kiegészítve válik világklasszissá.

Hihetetlen sokoldalú

A DDP-1 digitális szekciója duál 32/216 PCM/DSD AKM DAC egységeket alkalmaz csatornánként. Hét digitális bemenetéhez USB, AES/EBU, két RCA koaxiális, két Toslink optikai forrás mellett egy I2S formátumú műsorforrás is csatlakoztatható. Az I2S csatlakozás az Audio Alchemy DMP-1 Digitális zene lejátszóját, illetve néhány Cambridge Audio lejátszót, és egyéb típusok kompatibilis kimenetét tudja közvetlenül fogadni. Az XLR, és RCA kimenetek mellett a beépített 1W 32 ohm fejhallgató erősítő fokozza a sokoldalú használat módot. Ez a kimenő teljesítmény bőven elég szokott lenne a legtöbb jó minőségű fejhallgató típushoz.

A digitális technológia varázslata

A legtöbb digitális előerősítő, vagy DAC egységgel ellentétben a DDP-1 kifinomult digitális jelfeldolgozása révén éri el a kiváló hangzást. Négyféle kimeneti szűrés mód közül választhat, illetve beállíthatja a megfelelő kimeneti felbontást. Amin nem módosíthat, az a felskálázás. A szabadalmaztatott DAC chip konfiguráció drámai mértékben csökkenti a zajt. A 16 bites jelek dinamika tartománya feljavul a 24 biteshez hasonlóra, és a 24 bites jeleké pedig a 32 bitesekhez válik hasonlóvá. A több fokozatból álló fáziszárt huroknak (PLL) köszönhetően a jitter torzítás pico szekundumos értékre csökken, ezáltal a hang sokkal selymesebb, analógszerűvé válik, pont ahogy azt szereti.

Mesteri analóg áramkörök

Az előerősítő rész diszkrét FET meghajtókat, és kimeneti fokozatokat alkalmaz, amely hallható, és mérhető módon fokozza a bemutató minőségét. A rendkívül pontos négycsúszkás Alps potméter precíz, finom szabályzást tesz lehetővé. A hangerő szabályzó egység optikai érzékelővel figyeli a gomb elmozdulását, ezért a DDP-1 multiprocesszor vezérléssel szabályozható.

Fejlesztési lehetőség

A DDP-1 külső hálózati tápegységről üzemel. Tovább javítható a hangminőség, ha a PS-5 opcióval bővíti. A PS-5 külön látja el az analóg részeket tápfeszültséggel, emellett nagy értékű szűrőkondenzátorokkal stabilizálja a feszültséget, amely a dinamikát javítja. A DDP-1 hátlapján található USB porton keresztül a szoftver frissíthető akár a felhasználó által is.

A DDP-1 mindent tud, ami elvárható egy digitális előerősítőtől. Fejlett, de mégis hagyománytisztelő. Sokoldalú, ám muzikális. Kompakt, mégis nagy teljesítményű. Minden szinten az Audio Alchemy szellemét hordozza.

RÉSZLETEK

Műszaki adatok:

Átviteli tartomány:

  • +/-0.05 dB, 20 Hz – 20 kHz
  • +/-0.1 dB, 10 Hz – 80 kHz

THD+N nominális:

  • <0.001% 10 Volt kimeneti jelszinten az analóg bemenetről
  • 0.009% 7 Volt kimeneti jelszinten az XLR kimeneten, illetve 3.5 Volton az RCA bemenetekről

Jel/zaj viszony: 103 dB súlyozatlan (1 kHz)

Maximális digitális bemenet ráta/mintavételezés:

  • 32-bit/216-kHz PCM
  • 2.82 MHz (DSD64) DSD

Fejhallgató kimenet: 1W 32 ohm

Bemeneti impedancia: 50 kiloohm

Kimeneti impedancia: 75 ohm

Digitális bemenetek: AES/EBU, 2 RCA koaxiális, 2 Toslink optikai, I2S, USB a szoftver frissítéshez

Kimenetek: Sztereó XLR és RCA, 3,5 mm fejhallgató, 3,5 mm-es 12V DC trigger

Digitális szűrés módok:

  • Linear phase, fast roll-off
  • Linear phase, slow roll-off
  • Minimum phase, fast roll-off
  • Minimum phase, slow roll-off

Méretek: 76 x 267 x 295 mm (magasság x szélesség x mélység)

Súly: 3,6 kg