AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Dan D’Agostino MOMENTUM HD Sztereó Előerősítő
22316
page,page-id-22316,page-child,parent-pageid-18233,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Dan Dagostino logo

Dan D’Agostino MOMENTUM HD Sztereó Előerősítő

 

Csak a Dan D’Agostino Momentum HD előerősítő képes a maximumot kihozni a Momentum M400, vagy a Momentum S250 erősítőkből. A megnevezésben szereplő HD jelzés utal a beépített fejlesztésekre, amelyeknek köszönhetően a dinamika és a hangzás javult. Minden áramköri részt újra terveztek benne a tápegységtől az audió áramkörökön át a vezérlő egységig.

Mint minden Momentum szériás készülék a HD előerősítő is teljesen szimmetrikus elrendezést alkalmaz, mert ez garantálja a maximális sávszélességet és a lehető legalacsonyabb zajt. Az erősítő fokozatok diszkrét alkatrészekből épülnek fel, a készülék nem tartalmaz integrált áramkörös műveleti erősítőt. A Zero-feedback design jelentése visszacsatolás nélküli. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az erősítő fokozatok olyan magas minőséget képviselnek, amelyeknél nincs szükség a sávszélesség visszacsatolással való fokozására, illetve azok működésének stabilizálására. A hangerő szabályzást optikai vezérlésű kapcsolós ellenállás hálózat végzi, amely garantálja a zajmentes működést.

A bemeneti fokozatok a legújabb fejlesztésű FET kapcsolástechnikát alkalmazzák, ilyen módon a bemeneti impedancia meghaladja az 1 mega ohm értéket. Az ultra magas bemeneti impedancia arra is alkalmas, hogy függetlenítse a készüléket az összekötő kábel által okozott esetleges zajoktól. Az alkalmazott kapcsolástechnika kivételes paramétereinek köszönhetően képes a zene legapróbb részleteit is átvinni.

Az új Dan D’Agostino Momentum HD előerősítő hálózati transzformátora 33 százalékkal nagyobb az elődmodellnél. Ezt a különleges tekercselési módot elsőként a Momentum M400 erősítőben alkalmazták. Előnye, hogy nagyobb teljesítményre képes akár megegyező méretben is. A különböző áramköri részek különálló tápegységek látják el energiával, így maximalizálható az áthallás csillapítás, és minimalizálható a zaj. A belső áramköröket külön rádiófrekvenciás szűrők védik a bejutó zavarok ellen.

Nem csak a trafó teljesítménye lett növelve, de a kimeneti fokozatok tápfeszültsége is 36 százalékkal magasabb, mint az előd modellben. Ez fokozza a dinamikát mikro és makro szinten, emellett javítja a jel/zaj viszonyt.

Teljesen új fejlesztés a Bluetooth technológiás távvezérlő. Ez a módszer az infravörös távvezérlőhöz képest ötszörös hatótávolságot biztosít, emellett nincs szükség az adó és a vevő közötti direkt rálátásra. A hangszín szabályzó áramkör is teljesen új fejlesztés.

Stílusában és hangminőségében a Dan D’Agostino Momentum HD előerősítő tökéletes partnere lehet a Momentum szériás M400, vagy S250 erősítőknek. A réz oldal elem harmonikus egységbe foglalja a rendszert

Műszaki adatok

 • Kivitel: Ezüst, Fekete, illetve rendelhető tetszés szerinti színben
 • Bemenetek: 6 szimmetrikus sztereó XLR csatlakozással
 • Kimenetek: 2 szimmetrikus sztereó XLR csatlakozással
 • Frekvencia átvitel: 0,1 Hz – 1 MHz -1 dB, 20 Hz – 20 kHz 0 dB
 • Torzítás maximális kimeneti jelszinten: 0,006% alatt 20 Hz – 20 kHz
 • Jel/zaj viszony: -105 dB súlyozatlan
 • Gain: +13 dB vagy +19 dB átkapcsolható
 • Teljesítmény felvétel készenlétben: 1 W alatt
 • Bemeneti impedancia: 1 megaohm
 • Kimeneti impedancia: 10 ohm

Méretek:

 • Előerősítő: 108x450x300 mm
 • Tápegység/bázis: 75x275x200 mm
 • Súly: 45 kg