AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Audio Research Reference Phono 3 Csöves lemezjátszó előerősítő
16774
page,page-id-16774,page-child,parent-pageid-15795,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
audioreasearch logo
Audio Research Reference Phono 3 Csöves lemezjátszó előerősítő 1

Audio Research Reference Phono 3 Csöves lemezjátszó előerősítő

 

1970-ben, mikor az Audio Research megalakult, az analóg vinyl lejátszás volt a meghatározó műsorforrás. A Cég már a kezdetek kezdetén tervezett, és épített stand-alone phono előerősítőket. Folytatja ezt napjainkban is annak ellenére, hogy a digitális zenehallgatás vált a meghatározóvá. A Reference Phono 3 az analóg lejátszás legújabb szintje.

William Z. Johnson, az alapító soha nem követte a népszerű divat irányzatokat. Mikor a karbantartást nem igénylő, olcsóbb tranzisztorok kezdték átvenni az elektroncsövek helyét, az Audio Research akkor is épített elektroncsövekkel komponenseket. Egyszerűen azért, mert az elektroncső hangja jobb. Az 1980-as évek közepén kezdett elterjedni a digitális technológia, amely a kényelem új szintjét biztosította gyakorlatilag karbantartás nélkül – de a változást a lejátszás hangminősége bánta. Az Audio Research soha nem hagyott fel a vinyl lejátszók támogatásával, ehelyett az évtizedek alatt összegyűlt tapasztalatát felhasználva sorra alkotta meg a piac legjobb lemezjátszó előerősítőit.

 

A koncepció

 

Az Audio Research az első Reference szériát 1995-ben mutatta be. A széria a bemutatás mód, a zeneiség, és a teljesítmény csúcsát jelentette. A Reference 1 előerősítőhöz, és a Reference 600 monoblokk mellett 2000-ben mutatták be az első Reference szériás lemezjátszó előerősítőt. A sorozathoz később csatlakozott a Reference Phono 2, és később az SE. A Reference Phono 3 a termékcsalád legújabb tagja.

A Reference Phono 3 célkitűzése az volt, hogy az SE előerősítők szintjét elérje, és ezt sikerült is megvalósítani. Az analóg jelfeldolgozó fokozathoz további két elektroncső hozzáadásával (összesen így hatot tartalmaz) csökkent a zajszint, emellett fokozódott a dinamika tartomány. Az új csatoló kondenzátorok alkalmazása a sima, idő-koherens bemutató élményét biztosítják.

Galéria

A tervezés

 

A Reference Phono 3 egy folyamatos fejlesztés munka eredménye, amely más Reference szériás egységekben végzett változtatásokban is megnyilvánul. 2015 közepén minden erősítő jelentős teljesítmény javításon esett át, az SE frissítések jóvoltából. Új kimeneti csövek, alkatrészek, és technológiák alkalmazásával még magasabb szintre emelkedett a szonikus pontosság, és a muzikalitás. Ez a fejlődés szükségessé tette a nagyobb felbontást, és dinamikát az erősítő fokozatokban. 2015 októberében a Cég bemutatta a Reference 6 sztereó erősítőt. A Reference Phono 3 a zenei valóság következő lépése. A Reference 6-hoz hasonlóan ebben is hatra növelték az elektroncsövek számát az analóg jelfeldolgozó egységekben. A tápegységet áttervezték az új igényeknek megfelelően, hogy képes legyen a megnövekedett dinamika energia igényét biztosítani. Számos alkatrész lecserélődött, beleértve a szűrőkondenzátorokat, és a csatoló kondenzátorokat, emellett a kábelezés, valamint az alacsony hőmérsékletű részek is módosultak. Mindezek együtt a lejátszási élményt a mester szalagok korábban soha nem hallott szintjére emelik.

 

A kivitelezés

 

A Reference Phono 3 lemezjátszó előerősítő egyedi kialakítású alumínium alapra épült. Az elektroncső készlet hat darab 6H30 (három csatornánként) az audio fokozatokban, emellett egy 6H30, és egy 6550WE található a tápegység részben. Nagyméretű fluorescent vákuumcsöves kijelzőjéről könnyen leolvasható az aktuális bemenet, és a funkciók beállításai. Hat gombbal kezelhető a be/kikapcsolás, a csendesítés, a bemenet választás, és a menü. A menüben beállítható az automatikus kikapcsolás, az erősítés, és csatolás beállítások, a kijelző fényerősség, és az egalizációs beállítások. Az elektroncső üzemóra számlálót is itt lehet alapállapotra állítani. Alacsony, és magas erősítés szint, hat fix, és egy egyedi impedancia beállítás áll rendelkezésére a mozgó mágneses, vagy mozgó tekercses cartridge egységek illesztésére. Két RCA bemenet párra két lemezjátszót csatlakoztathat. Szimmetrikus, és aszimmetrikus kimeneti csatlakozásokat kínál a készülék. RS232, és IR bemeneteken keresztül vezérelhető, emellett a Reference Phono 3 teljes funkciós fém távvezérlőjét is alkalmazhatja.

TECHNIKAI SPECIFIKÁCIÓ

Műszaki adatok

 

 • Frekvencia átvitel: ±0,2 dB RIAA, 10 Hz – 60kHz; 3 dB pontok 0.3Hz alatt, és 300 kHz felett.
 • Torzítás: 0,002% alatt 1,0Vrms 1 kHz kimenet
 • Erősítés: Választható 51 dB (Low), és 73 dB (High), 1 kHz szimmetrikus 45 dB (Low), és 67 dB (High) 1 kHz RCA (MM és MC kompatibilis)
 • Bemeneti impedancia: 47 kiloohm 100 pF. Választható bemeneti impedanciák 1000, 500, 200, 100, 50 ohm, és Custom (egyéni)
 • Kimeneti impedancia: 400 ohm szimmetrikus, 200 ohm RCA. Javasolt bemeneti impedancia 50-100 kiloohm, és 100 pF (10 kiloohm minimum, és 2000 pF maximum)
 • Kimeneti polaritás: nem invertáló
 • Phono korrekció: kiválasztható RIAA, Columbia, és Decca
 • Maximális bemeneti jelszint: 250 mVrms 1 kHz (Low), 68 mV RMS 10 kHz
 • Névleges kimeneti jelszint: 2Vrms 200 kiloohm szimmetrikus, 1Vrms RCA (maximális érték a szimmetrikus kimeneten 30Vrms 0,5% THD 1 kHz)
 • Tápegység: Elektronikusan szabályzott alacsony, és magas feszültségű fokozatok. 2 perces automatikus bemelegedés csendesítés. Pontosság 0,01% alatt
 • Zajszint: 0,28uV ekvivalens bemeneti zajszint, IHF súlyozás, rövidrezárt (Low) bemenet (71 dB 1 mV alatt 1 kHz-en) 0,082 uV ekvivalens zaj (High) (62 dB 0,1mV alatt 1 kHz-en)
 • Elekroncső készlet: 6 db 6H30P kettős trióda, plusz egy 6550WE, és 6H30P a tápegységben
 • Teljesítmény felvétel 130 W, készenlétben 2 W

Méretek

 

 • Szélesség: 19” 480 mm
 • Magasság: 7,8” 198 mm
 • Mélység: 16,5” 419 mm
 • A fogórész további 40 mm az előlapon
 • Súly: 16,6 kg nettó
 • Szállítási súly: 24 kg
Letöltések

KIVITEL

Audio Research Reference Phono 3 Csöves lemezjátszó előerősítő 2

Natural