AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Audio Research Reference 10 csöves sztereó előerősítő
16839
page,page-id-16839,page-child,parent-pageid-15795,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
audioreasearch logo
Audio Research Reference 10 csöves sztereó előerősítő 1

Audio Research Reference 10 csöves sztereó előerősítő

 

Az Audio Research fennállásának 40. évfordulójára 2010-ben bemutatott egy limitált kiadású előerősítőt, amelyben negyven év minden gyártási tapasztalatát összegezte. A korlátozott időtartam miatt nem tudott mindenki hozzájutni a különleges termékhez. Azóta sokat tanultak, fejlesztettek, és ezek eredményeit most a Reference 10 vonalszintű előerősítőben mutatják be. Az egység a kritikus pontokon válogatott új alkatrészeket, és szabadalmaztatott speciális tervezésű kondenzátorokat, kábelezés módot alkalmazva soha nem hallott szintre tudta emelni a bemutató minőségét. A legfőbb Audio Research elvek persze megmaradtak. A jel útja teljesen diszkrét, minden aktív elem elektroncső, minden munkapont folyamatos A-osztály, visszacsatolás nélkül. Ezeken túl az is hagyomány, hogy minden készüléket kézzel építenek a Minnesota gyáregységben kiváló minőségű, válogatott alkatrészekből. Az összes fejlesztés, és gyártás műveletet házon belül végezték.

A Reference 10 az új tervezés mód esztétikáját követi. Nagyon modern, elegáns kivitel, amely a hagyományos megjelenés szerelmeseit is elkápráztatja. Az előlapon egy nagyméretű hangerő szabályzó, és két nyomógomb kapott helyet (bekapcsolás, és csendesítés) a jobb oldalon, míg a nagyméretű kijelző a baloldalon található. Ez a legelső Audio Research előerősítő, amely aszimmetrikus elrendezésű. A nagyméretű interaktív érintő kijelzőről gyakorlatilag minden funkció beállítás elvégezhető.

A különálló tápegység két darab többeres kábellel kapcsolódik a központi egységhez, és mindössze egy zöld színű bekapcsolás kijelző LED-del rendelkezik. Az oldalpanelek harmonikusan illeszkednek a front panel megjelenéséhez. A front panel negyed inch vastag, természetes hatású felületkezeléssel, amelyen nincs látható csavar. Az egész burkolat – beleértve a hátlapot is – ezüst színre van festve az egységes megjelenés érdekében. Átlátszó akril lapok vannak rögzítve a fedlap szellőző nyílásai fölé. Nincs nyomtatott felirat sem a front panelen, sem a vázon.

A 20 Amperes hálózati kábel csatlakozást követően a Reference 10 teljesen dual mono felépítésű, kezdve a tápegységtől, az audio áramkörökig. Kettős, különálló alacsony, és magas feszültségű transzformátorok vannak beépítve csatornánként, és dual monó elektroncsöves a szabályzás is (egy 6H30, és egy 6550WE csatornánként). Dual Mono az audio áramkör (négy 6H30 csatornánként), és hatalmas mennyiségű energiatárolásra képes kondenzátorok a tápegységben.

A Reference Anniversary-hoz hasonlóan, a Reference 10 is felülmúlja az előd modelleket felbontásban, finomságban, dinamikában, és a zenei élénkségben. Mindenki ismeri az igazságot: a szó elszáll, bármit lehet mondani, a legfontosabb a saját tapasztalat. Javasoljuk, hogy szerelkezzen fel a kedvenc felvételével, és mindenképpen hallgassa meg a Reference 10-et. A hangja lenyűgöző!

TECHNIKAI SPECIFIKÁCIÓ

Műszaki adatok

 

 • Frekvencia átvitel +0, -3 dB: 0,1 Hz – 200 kHz a névleges kimeneti jelszinten (szimmetrikus, 200 kiloohm)
 • Torzítás: 0,006% alatt 2V rms szimmetrikus kimeneten
 • Erősítés: Main (RCA, vagy XLR bemenetről) 12 dB a szimmetrikus kimenet felé, 6 dB az RCA kimenet felé. Tape: 0 dB (Processzor bemenet 0 dB)
 • Bemeneti impedancia: 120 kiloohm szimmetrikus, 60 kiloohm RCA minden bemeneten
 • Kimeneti impedancia: 600 ohm szimmetrikus, 300 ohm RCA, 20 kiloohm minimum, és 2000pF maximum értékekkel
 • Kimeneti polaritás: nem invertáló
 • Maximális bemeneti jelszint: 20V rms (szimmetrikus), 10V rms RCA
 • Névleges kimeneti jelszint: 2V rms szimmetrikus (1V rms RCA), 200 kiloohm szimmetrikus
 • Maximális szimmetrikus kimenet 30V rms 0,5% THD alatt 1 kHz
 • Áthallás: -80 dB, vagy jobb 1 kHz
 • Kezelő elemek: Hangerő (104 lépés), Power, és Mute nyomógombok, interaktív érintő kijelző, RS232, és IR bemenet a hátlapon
 • Tápegység: elektronikusan szabályzott alacsony, és magas feszültségű tápegység részek, automatikus 40 másodperces bemelegedés csendesítés. A tápvonalak szabályzási pontossága 0,01% felett.
 • Zaj: 1,7 uV rms IHF súlyozott a szimmetrikus bemeneten 1-es hangerő beállításban (109 dB felett 2V rms kimeneten)
 • Elektroncső készlet: 8 darab 6H30P kettős trióda, plusz 2x6550C és 2x6H30P a tápegységben
Audio Research Reference 10 csöves sztereó előerősítő 3
Audio Research Reference 10 csöves sztereó előerősítő 2

KIVITEL

Audio Research Reference 10 csöves sztereó előerősítő 4

Natural

Audio Research Reference 10 csöves sztereó előerősítő 6

Fekete