AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Acoustic Signature NOVUM High-End Analóg Lemezjátszó
16572
page,page-id-16572,page-child,parent-pageid-15794,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Acoustic Signature NOVUM High-End Analóg Lemezjátszó 1
Acoustic Signature NOVUM High-End Analóg Lemezjátszó 4

Acoustic Signature NOVUM High-End Analóg Lemezjátszó

 

Az új Novum teljesen megfiatalodott. Soha nem látott mennyiségű fejlesztést kapott. Minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy egy gyönyörű megjelenésű, lenyűgöző hangú készüléket alkossanak.

 

A Novum a cég legújabb „24 Silencer Platter” formatervére épül, amely egyike a cég történelmében létrehozott legjelentősebb fejlesztéseknek. Három rejtett motor hajtja meg a nagy tömegű tányért.

 

A Novum tervezésekor a kivételes zenei reprodukció létrehozása volt a cél, és nem a költséghatékonyság. A teljesen digitális motorvezérlés külön házban kapott helyet, így garantáltan nem zavarja a hangszedő működését.

 

A lemezjátszó alaplapjának optimális alátámasztást biztosít a három nagyméretű talp. A hordozó felülettől való tökéletes leválasztás a Novum kimagasló hangminőségének fontos része. Nem csak a kiváló hang, de a szemet gyönyörködtető megjelenés is méltó az elismerésre.

 

 

A design

 

Több szempontból is különleges. Az új Novum minden részletében teljesen új fejlesztés. Egyesíti magában a díjnyertes hangzást, az eleganciát, és a kényelmes használat módot. A Novum sorozat egyéni ízlés szerint formálható. A kiváló minőségű alapanyagok, és a legújabb technológiák alkalmazása tette ilyen sokoldalúvá.

 

Három bázisba épített rejtett motort használ a 24 Silencer Platter technológiás lemeztányér meghajtására. A digitális motorvezérlő elektronika a készüléken kívül, külön egységben kapott helyet. A hangkar bázisok állíthatók, és virtuálisan bármely típus fogadását biztosítják. Egyszerre két hangkarral szerelhető fel. A három támasztó láb egyszerűen szabályozható makro, és mikro beállításokat kínál.

 

A meghajtó rendszer

 

70 mm-es tömör alumínium plinth, 50 mm-es tömör alumínium tányérral. Tökéletes felfüggesztés Tidorfolon csapágyazás. A cserélhető kar bázisok is Tidorfolon csapágyazást kaptak.

A digitális motorvezérlő elektronika tökéletesen pontos sebesség szabályzást, és egyszerű kezelhetőséget biztosít. Külön házban kapott helyet.

Az alumínium lemeztányér 24 darab Silencer blokkja garantálja az árkategória legjobb hangminőségét.

 

A lemeztányér

 

50 mm vastag tömör alumínium, amelybe 24 Silencer egységet helyeztek el. Maga a lemeztányér nagyon lágy ötvözet, amely önmagában is optimális rezonancia csillapító. Emellett további rezonancia csillapítás anyagokat alkalmaztak a hátoldalon. A Silencer lemeztányér tervezésekor a vibráció teljes megszűntetése volt a cél, hiszen leginkább ez befolyásolja a hangzást.

A 400-6000 Hz között jelentkező csapágyzajt a mozgó tömeg csökkentésével lehet megszűntetni. A lemeztányérba 24 furatot készítenek, amelyek pozícióját, és átmérőjét folyamatosan változtatva végzik a finomhangolást.

 

A pontosság század milliméter feletti, de ez nélkülözhetetlen a 24 Silencer modul beillesztéséhez. Magukat a Silencer modulokat sajtolással rögzítik a tányér anyagába. Ezek a rezonanciákat tökéletesen megszűntetik, így a tányér használatra kész.

 

A kiegyensúlyozás furatok a tányér a külső részén találhatók. Ezek segítenek a tömeg tökéletes, és koncentrikus elrendezésének beállításában. A tömegközéppont a tengelyre fog esni. Mint az a fentiekből látható, minden mechanikus rész kidolgozása során a végletekig elmennek, így törekednek a tökéletességre.

 

A motor

 

Az Acoustic Signature abban hisz, hogy a motornak elegendő erővel kell rendelkeznie a tányér meghajtásához, de nem szabad mechanikus zajokkal befolyásolnia azt. Európai gyártásból származó szinkron motorokat használnak, amelyet a saját fejlesztésű modern vezérlő elektronikájukkal hajtanak meg. Mind a három motort saját különálló elektronika vezérli. A digitális vezérlés kvarc pontosságú

 

A hálózati feszültség pontatlansága, illetve a háztartási, és más készülékek által termelt zajok az AC motorokat nagyon zavarják. Olyan erős lehet a hatásuk, hogy ez a zaj a bemutatóba is belehallatszik. Hogy függetlenítsék a hálózati zavaroktól a motorokat, a vezérlő elektronika kvarc pontosságú, tökéletes alakú szinusz jelet állít elő a 24V-os AC motor számára. Az AlphaDIG vezérlés nem csak abszolút pontos motorvezérlést, de egyszerű kezelésmódot is biztosít.

 

Mivel nincs közvetlen kapcsolatba a chassis egységgel, így semmiféle vibrációt nem közvetít a lemezjátszó felé. A Novum három motorral van szerelve, amelyek nem láthatók a normál használat során.

 

A csapágyazás

 

A csapágyazás minden lemezjátszó szíve. A célirányos kutatás és fejlesztés munkának köszönhetően sikerült megalkotni a tökéletes csapágyat. Kiváló mechanikus tulajdonságokkal, extrém alacsony zajszinttel, és hosszú élettartammal rendelkezik. A lemeztányér csapágyazásakor polírozott edzett acélt, és extrém kemény támasztó golyót építenek az egységbe.

 

A csapágyház rendkívül pontos gyártással készült szinterezett bronz betéteket tartalmaz, amelyek önkenők, karbantartást nem igényelnek. A csapágy gyártásakor a Tidorfolon nevű különleges anyagot használják, amelyet kifejezetten audió célokra fejlesztettek. A cég csapágyai olaj nélkül, „szárazon” futnak. Az ultra magas gyártási pontosság garantálja, hogy a Tidorfolon csapágyak gondozásmentesen használhatók a teljes élettartamuk alatt. Olyannyira hisz a minőségben, hogy a gyártó a csapágyazásra 10 év garanciát vállal.

Műszaki adatok

 

  • Meghajtó egység: 3 szinkron motor, elektronikusan szabályzott, leválasztott, állítható meghajtással.
  • Csapágyazás: Nagyon precíz Tidorfon tűs csapágy
  • Chassis: Rezonancia optimalizált tömör ház, 3 állítható láb, nagyon lágy ötvözetből, hogy a rezonancia alacsony lehessen
  • Tányér: pontosan megmunkált alumínium, 5 cm vastag, 15 kg tömegű. 24 duplán csillapított Silencer egységgel
  • Sebességek: 33 1/3 RPM, 45 RPM
  • Hálózati feszültség: 100-260V AC
  • Méretek: 480 mm mélység, 670 mm szélesség
  • Súly: kb 36 kg a rendelt extráktól függően