AUDIOPHYL - High End szórakoztatóelektronikai termékek forgalmazója | Acoustic Signature Manfred MKII High END Analóg Lemezjátszó
17660
page,page-id-17660,page-child,parent-pageid-15794,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
manfred_cherry
manfred_cherry

Acoustic Manfred MK2

 

A Manfred MK2 gyártásakor felhasznált anyagok kiválasztása meglepő lehet. A valódi fa furnér alkalmazása, vagy a magasfényű zongora lakk bevonat inkább található meg a magas kategóriás hangfalakon, mint egy belépő kategóriás lemezjátszón. A tömör fa alap hordozza a berendezés teljes tömegét, ezért kiváló minőségű. A motor amit alkalmazunk megegyezik a high-end szériákban felhasznált egységekkel, és az S-Alpha szabályzott tápegységgel van vezérelve.

A lemezjátszó tányér tömör megmunkált alumínium, 34 mm vastag, és 6 kg súlyú. Anyaga nagyon lágy ötvözet, hogy a periodikus rezonanciákat a legjobb hatásfokkal csillapítsa. Az alsó részén lévő csillapító anyag segít a káros vibráció csökkentésében. Ez a design minden általános káros hatás ellen kiváló védelmet biztosít. A stabil tányér kimagasló hangzás élményt garantál a vinyl kollekció hallgatása közben.

A csapágyazás a lemezjátszó lelke. Ebben az Acoustic Signature semmi könnyítést nem alkalmaz egyik kategóriában sem. Ugyanaz a Tidorfolon technológiával és anyagokkal készített csapágyazás található meg minden berendezésében. A bronz bevonatú edzett acél ház önkenő, ezért semmiféle karbantartásra, vagy olajozásra nincs szükség. Emellett rendkívül tartós, és folyamatosan jó teljesítményt garantál.

A külső vezérlésű motor speciális felfüggesztéssel van ellátva, ami elegáns, és praktikus megoldás arra, hogy az alap felé a lehető legkevesebb káros rezgést továbbítson. A gondosan tervezett S Alpha elektronikus vezérlés a hálózati feszültséget egyenirányítja, majd ezt követően 12V AC váltakozó feszültséget állít elő. Ez a metódus garantálja azt, hogy minden hálózati zavartól mentes lehessen a motor vezérlő feszültsége, és az állandó sebességgel legyen képes meghajtani a lemeztányért.

A Manfred MK2 lemezjátszó a Rega hangkarhoz lett tervezve, és ezzel lesz szállítva, ha úgy rendeli. Az RB 251, vagy RB 301, vagy a választott hangkarok bármelyike pontosan fog illeszkedni, ha a hosszuk 9 inch. A hangkar bázis egység lehetővé teszi néhány más 9 inch hosszúságú kar felszerelését is. A három támasztó láb makro, és mikro beállításokat tesz lehetővé, amelyekkel a lemezjátszó pontosan beállítható helyzetű lesz.
A Manfred MK2 többféle valódi fa burkolattal rendelhető (juhar, vagy cseresznye), emellett fekete és fehér magas fényű zongora lakk bevonatok közül is választhat.

 

A Manfred MK2 minden design koncepciót tartalmaz a többi Acoustic Signature termékhez hasonlóan. Nagytömegű lemeztányér, nagyon alacsony zajú, és kis súrlódású csapágyazás, tökéletes motor vezérlés, nagyon magas szintű német mérnöki munka. Ezek garantálják a tartósságát, és a magas szintű bemutatás módját. Minden Manfred lemezjátszó alkatrész a nagy pontosságú számítógép vezérlésű gépeken készül.

 

Miért Manfred a neve?

Az Acoustic Signature ilyen módon állít emléket Manfred Frohnhöfernek, a tulajdonos édesapjának, aki sajnálatos módon elhunyt 2007 februárjában. Ő volt az, aki minden nap új inspirációt, és segítséget jelentett a munka során. Minden helyzetre megtalálta az optimális megoldást akár fejlesztésről, akár a cég építéséről volt szó. Soha nem fogjuk elfeledni Őt.

Műszaki adatok:

 

  • Meghajtó egység: 1 szinkronmotor, elektronikus szabályzással, leválasztással, Alpha Motor vezérlő elektronikával, külső tápegységgel
  • Csapágyazás: nagy pontosságú Tidorfolon csapágyazás, tengelyhez párosítva
  • Chassis: valódi fa furnér 38 mm-es ház, 3 állítható lábazat, külső motor
  • Lemeztányér: 34 mm vastag precíziós megmunkálású alumínium, 6 kg tömeggel
  • Sebességek: 33 1/3, és 45 RPM
  • Hálózati feszültség: 230V AC, vagy 115V AC
  • Méretek: 340 mm mélység, 430 mm szélesség, és 170mm magasság
  • Súly: kb. 16 kg